Oho! Vastahan ensilumi satoi ja päivä vielä lyheni. Ja nyt päivä on jo piiitkä ja meinaa talvi loppua kesken! Näin siinä taas kävi. Vaikka blogaamaan ei olla ehditty, niin kaikenlaista muuta on tehty:

Johdatus-kurssit pidettiin yllättävänkin talvisissa säissä, minihiihtovaelluksia vedettiin Martimoaapalla ja Syötteen saunoilla ja myös ”tavallisemmat” viikon vaellukset vedettiin maaliskuussa erinomaisessa säässä Sarekissa (josta tarina täällä blogissa!) ja Kolmen valtakunnan alueella. (Jutun ”kuvituskuvat” puolestaan Kolmen valtakunnan vaellukselta.) Vielä on tulossa pilkkihiihtovaellus Rastigaisalle sekä Grönlannin ylitys huhti-toukokuussa. Mutta jotain on menossa nytkin…

Sarekin seikkailu

Jaakko starttasi maanantaina 18.3. ryhmän kanssa kahdeksi viikoksi Sarekin seikkailulle. Suunnitelma on löyhä, onhan kyseessä seikkailu, mutta ainakin Alkavarren kivikappelilla on tarkoitus piipahtaa ja reissu päättyy Saltoluoktan tunturiaseman saunalle. Tässä rerkikunnassa määrä on korvattu laadulla ja mukana on Jaakon lisäksi Anna, Leena, Tomi ja Ville.

Pitkiä blogi-tekstejä reissusta ei tule, mutta lyhyitä kuulumisia voi lukea ja etenemistä voi seurata Garminin karttapalvelusta osoitteesta: https://share.garmin.com/avotunturit

Middle-Earth Expedition

Ei ihan sormuksen viemistä tulivuoren uumeniin, mutta melkein! Nina ja Frida ovat parhaillaan seikkailemassa Islannin sisämaan/ylämaan/keskimaan halki. Kaksikon tavoitteena on hiihtää ja/tai kävellä yli 300 kilometriä Islannin pohjoisrannikolta etelärannikolle parissa viikossa! Ainakaan alusta ei ole haasteita puuttunut ja tästä saattaa yhtä hurja seikkailu kuin Frodolla ja Samilla…

EDIT 19.3.2024 Islannin seikkailu on tauolla. Useita eri nousureittejä on käyty kokeilemassa ja uutta suunnitelmaa laaditaan sisämajoituksessa.

EDIT: 23.3.3034 seikkailu jatkuu! Vaihdettiin aloituspaikkaa. Aikaa hiihtelyyn/kävelyyn on nyt 8päivää ja keskimaan yli sillä ainakin heilahdetaan!

https://share.garmin.com/trailbrakers/

Nämä reissut päättyvät maaliskuun lopulla. Sitten vedetään hetki henkeä, mutta ei hiihtäminen siihen lopu! Grönlannin retkikunta starttaa reissunsa 18.4. ja Grönlannin jäätikön yli hiihdossa riittää seurattavaa toukokuun loppupuolelle.

Tervetuloa mukaan nojatuolimatkalla kanssamme!

Kevätterveisin,
Avotunturit-tiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *