• Aiempi kokemus:
    tunturivaellus
  • Fyysinen vaativuus: 3/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs hiihtämään, sillä ihan naapurimaasta löytyy mielenkiintoisia kohteita pidemmällekin hiihtoretkelle.

Sarekin tunturialue Ruotsissa on klassikkokohde, jonne olemme vetäneet hiihtovaelluksia jo pitkälti yli kymmenen vuotta. Alue on kuitenkin niin iso ja erämainen, että viikon vaelluksella ehtii vain raapaista pintaa. Me oppaat olemme vuodesta toiseen haaveilleet ehtivämme aina seuraavaan laaksoon ja seuraavan tunturin huipulle maisemia katsomaan ja nyt on sen aika!

Sarekin suurtunturialue muodostuu kolmesta kansallispuistosta (Sarek, Stora Sjöfallet ja Padjelanta) jylhine tuntureineen, jäätiköineen ja laaksoineen. Se vetää helposti vertoja kaukaisemmillekin hiihtomaastoille. Maaliskuussa riittää lunta ja valoa liikkumiseen ja aurinko lämmittää päiväsaikaan mukavasti. Pakkanen voi kuitenkin käydä kolmenkympin tietämissä ja alueelle tyypilliset myrskyt voivat pakottaa välipäivän pitämiseen. Vaikka Sarek on Islantia tai Huippuvuoria lähempänä, on se yhtälailla vaativa kohde arktiselle retkikunnalle.

Retkikuntaan osallistuvan tulee olla osallistunut aiemmin järjestämällemme tunturivaellukselle.

Osallistujilta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja vaativalle arktiselle hiihtovaellukselle sopivia varusteita. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen turvallisuus- ja erikoisvarustuksen

Tämä retkikunta vastaa siis ulkoisilta puitteiltaan viikon tunturivaelluksiamme, mutta on kestoltaan kaksiviikkoinen ja siten myös fyysisesti vaativampi. Lisätietoa infotilaisuudessa.

Retkikunnan minimiryhmäkoko on 6 henkilöä.

Retkikunnassa noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Kahden viikon retkikunnan aikana hiihdetään reilut 200 kilometriä Sarekin kansallispuiston sydänalueilla tutustuen paikkoihin, joille viikon vaelluksella ei yksinkertaisesti ehdi. Olosuhteiden salliessa huiputetaan jokin tai joitain alueen hienoimmista tuntureista. Pyrimme vierailemaan myös Alkavaren vanhalla kivikappelilla. Ohjelma on toistaiseksi väljä ja se suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa eli toiveet otetaan huomioon.

Tyypillisenä vaelluspäivänä hiihdetään 7-8 tuntia ja yöt vietetään teltoissa. Ahkiot painavat alussa noin 50-60kg ja päivämatkat pitenevät, kun ahkio kevenee matkan edetessä.

Sarekin seikkailu -retkikunnan suunnittelu ja valmistelu aloitetaan retkikuntainfolla. Infotilaisuus pidetään etänä 13.12.2023 klo 1800-2030. Sitovat ilmoittautumiset otetaan vastaan infotilaisuuden jälkeen.

Lähde matkaan!