13.5.17 / Päivä 7
26,6 km
10 legiä
korkeus: 1722 m
sää: aamulla tuiskuisaa ja hirvittävä takkalakeli, parin legin jälkeen tuuli jatkui, aurinkokin vilahti, lopussa white out,+3,5C
sijainti: N 64,4078° W 017,2651°

Via Dolorosa

Lunta tupaan-teema jatkui perjantai-illalla. Lumen tulo jatkui, ja pääsimme illalla lumitöihin koko porukalla. Kaivoimme teltat taas kerran hangesta ja painuimme nukkumaan. Yöllä käytiin vielä kaivamassa teltta hangesta, mitä aamulla ei uskonut. Teltta oli taas aamulla peittynyt oodin mukaiseen valkoiseen paskaan ja eikun kaivamaan. Siinä olikin hyvä aamuverryttely päivän urakkaan. Teltassa oli vesisadetta katosta, mikä oli tasapainossa ulkona vallitsevan sään kanssa.

Ja millainen urakka siitä tulikin. Keli alkoi painua suojan puolelle ja lumi tarttui heti ensimmäisestä potkusta sukseen. Ahkio ui lumessa syvällä, mikä lisäsi treeniin tehoa ja hik eä pukkasi. Porukalla mietittiin, edetäänkö Grimsvötnin tuvalle ja saunalle vai jäädäänkö telttailemaan välille. Jaakko arvioi, että tuvalle kestäisi noin 12 legiä silloisella vauhdilla. Tämä hieman masensi kelin lisäksi.

Kolmannella legillä keli ja luisto paranivat onneksi ja optimismi alkoi heräillä vähitellen. Legi legiltä matka taittui paremmin ja kymmenen legin jälkeen pääsimme tavoitteeseemme eli tuvalle. Tuvalle oli 200 vertikaalimetrin nousu huonossa näkyvyydessä, mutta sekään ei hiihtäjiä hidastanut. Tuvan ovi oli lumen peitossa ja treenattu lapiojengimme pääsikin mielipuuhaansa eli lapioimaan lunta. Nyt nautimme tuvan ylellisyydestä ja kohta lienee saunan aika, jos tulivuori on aktiivinen. Huomenna levätään, tutustutaan kalderaan ja mahdollisesti lasketaan mäkeä.

Anne ja Jussi

Nora: Kape ja Mepätepä me ollaan niin tulossa tänne Islantiin, avatkaahan kalenterit! Aurinkoa ja iloa Häikiään.

Minna: Kiitos crossfit8000 pojille Arri Leino ja Jukkis Peltonen renkaan lainaamisesta. On auttanut tosi paljon jaksamiseen täällä Islannissa.

Kuvassa: Lapiopartio tuvan oven edustan kimpussa. (Kuva: Sanni)

4 kommenttia

  1. Hyvää settiä vedätte. Paremmat kelit teillä on kun täällä kotisuomessa. Räntää sataa ja tuulee. Onneksi on kesäloma menossa.

  2. Toivottavasti tulivuori kävi kuumana ja sauna mauttoi! Hyvänkuuloinen reissu teillä siellä. Aika samassa valkoisen paskan säässä täälläkin, ainakin joka toinen päivä. Joka toinen päivä taas nautitaan kesämeiningein. Siskolle terkkuja, toivottavasti tällä kertaa on tarpeeks suklaata mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *