2.4.18 / Päivä 10
0 km
0 legiä
korkeus: 980 m
sää: aamupäivällä auringossa -17°C, aurinkoinen, heikko tuuli; päivä -18°C, aurinkoinen, puuskainen tuuli; ilta -19°C, pilvinen, 6-8m/s pohjoistuuli
sijainti: N 78,96839° E 016,55678°

Tajunnanvirtaa makuupussissa

Eilisiltana Korpi-Jaakko iltakuuntelussa varoitteli, että herätys maanantaina klo 5.30 ja liikkeelle ennen myrskytuulien yltymistä. Tämä oli onneksi aprillia, joten tänään on ollut edeltävien, tiukkojen ja ansiokkaasti edettyjen, hiihtopäivien jälkeen odotettu lepopäivä.

Aamulla ei ollut aamukuuntelua, vaan kukin sai heräillä omaan tahtiinsa ja omiin puuhiinsa. Kun siis heräilee klo 11.30 kirkkaaseen auringonpaisteeseen ja muut toivottelevat huomenen sijasta päivää, on lepo ilmeisesti tullut tarpeeseen. Eilisen huiputuspäivän jälkeen jomotelleet jalat tuntuivat jo toipuneilta ja keho taipui taas teltan kyyrys sä muutenkin lempeämmin esim. kokkauspuuhiin, ja se klo 11.30:han on mitä parhain brunssiaika. Kun Nescafé jo höyrysi kupissa, kuului ”kopkop” absidin ovelta. Brunssi täydentyi sämpyläkeijun eli Jaakon tuomalla lämpimällä sämpylällä marmeladeineen! Wau! Jälkkäriksi meidän telttakunnassa nautiskeltiin jonkun mysteeripääsiäistipusen eilen ahkioihin munimat kaksi suklaamunaa.
Toinen wau!

Keskipäivän voi tiivistää kahteen sanaan: tajunnanvirtaa makuupussissa. Aurinko lämmitti samaan aikaan suloisesti telttaa sekä ulos tuulettumaan vietyjä merinovillakerrastoja. Sellaisen havainnon tein makuupussista, että naapuritelttakunta taisi käydä iltapäivällä tutkimassa lähimaastoa reippaina ja sen jälkeen sieltä leijaili pöyristyttävän hyvä makkaraperunoiden tuoksu… Tuulenpuuskat myös tiputtelivat jääliuskat pois telttojen pinnoilta.

Loppuillan tekemiseksi on luvassa vaatehuoltoa, mm. karvahuppujen korjausompelua sekä mon ojen ja monosuojien kuivattelua. Lisäksi voisi tehdä inventaarion jäljellä olevista ruoista ja legieväistä. Snickersejä riittää toistaiseksi.

Kuvassa: Sämpylät uunista ulos ja makkaraperunat kotiintoimituksena. (Kuva: Korpi-Jaakko)

– Jonna

PS. Terveisiä ja kiitokset reseptistä aidolle ja alkuperäiselle Sämpyläkeiju-Karille! 🙂

PPS. Korjaus edellisen illan lämpötilaan: vain -26°C, se vaan tuntui kylmemmältä.

Yksi kommentti

  1. Kuvan välityksellä noi Jaakon sämpylät vaikuttaa ihan laudatur-tasolta, kun mun oli vaan sellaista cumun tasoa. Taitaa noiden sämpylöiden juuri olla ameriikoissa NOLS-järjestössä, mistä se Maijan välityksellä tuli mulle, Mutta yhtä kaikki, tuore leipä on hyvää ja hienoa kuulla, että se perinne jatkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *