24.5.2018 / Päivä 30
24,17 km
7 legiä
korkeus: 115m
sää: whiteoutista, vähän paremmasta näkyvyydestä aurinkoiseen iltaan. Nollakeli.
sijainti: N65.60755 W038.85607

Maata jalkojen alla

Aloitimme hiihtämisen 25.4.2018 klo 14.35 ja sukset karahtivat kiville toisella laidalla 24.5.2018 klo 16.18. Retkikunta saavutti tavoitteensa hyvän meiningin, tiukan hiihdon ja motivaation avulla. Monenlaista on koettu ja kilometrejä kerrytetty. Sää on ollut liian lämpimästä vähän liian kylmään (joskin onneksi vain parina päivän) ja hyvästä näkyvyydestä täyteen whiteouttiin.

Tänään lähdimme liikkeelle klo 8.44 ei-niin-yllättäin täydessä whiteoutissa. Aamupäivän jälkeen keli alkoi onneksi kirkastua ja jäätikön reunavuoret erottua, jonka myötä tajusi hiihtävänsä todella jäätikön reunaa kohti. Myös alamäki jyrkkeni pikkuhiljaa ja meri alkoi näkyä menosuunnassamme. Hi eno tunne! Lämpötila vain nousi iltapäivää kohden jäätikköä loivasti alas lasketellessamme. Viimeiset legit hiihdettiinkin pitkästä aikaa ilman kuoritakkeja merinot päällä.

Viimeisten legien aikana koettiin myös outo tunne, hiljaisuus. Ei tuullut! Oli todella juhlavaa ja omalla tavalla myös haikeaa hiihtää hiljaa jonossa kohti retkemme päätöstä. Huikea matkamme alkoi saada päätöksen.

7. legin loppupuolella alempana edessä näkyi vihdoin kivikkoa jäätikön reunan merkkinä. Hiihdimme viimeiset metrit rivissä kohti edessämme olevaa maata.

Yhtenä suunnitelmana hiihdon jälkeen oli pistää telttasauna tulille, mutta ajatus hiipui… Sillä… Lopetuspisteessämme on perinteinen grillikota. Mitäpä sitä suominainen tekisi, jos ei alkaisi sitä siivoamaan ja korjaamaan. Sanni mätki hakulla jäätä irti lattiasta ja roskat kerättiin veke. Lisäksi laitettiin säppi myös oven sisäpuolelle kutsumattomia vieraita var ten. Nyt retkikuntakamat ja grillikota on huollettu.

Grillikotamme on pystytetty kukkulalle, josta on hienot maisemat jäätikölle ja merelle. Viimeistä iltaa saimmekin viettää ihanassa ilta-auringossa ulkosalla puuhastellen ja kerrankin maisemista nauttien.

Retkikunnalla on kaikki hyvin ja huomenna paluu sivistykseen.

Nina, Frida, Sanni, Minna ja Satu

19 Kommenttia

 1. Onnea hienosta saavutuksesta. Aktiivisesti on teidän reissua seurattu, toivottavasti siitä vielä jatkossa kuullaan jollain forumilla.

 2. Onneksi olkoon! Huikea saavutus! ???? On ollut mahtavaa seurata reissunne blogin kautta.
  Frida, ser fram emot att höra mera om resan och se mera bilder! Welcome back to Winellska!

 3. Onnittelut vielä kerran onnistuneesta reissustanne ja kiitos elämyksestä jota saatiin kotisohvalta seurata..huikeeta Minna ja kumppanit.

 4. Well done ladies! Kukka ja halaus teille jokaiselle ?. Blogit sisältöineen ovat tuoneet reissunne tapahtumat tunteineen kaikkineen tänne koteihin. Vertaansa vailla kuin Jack Londonin kirjat. Kiitos myös yhteyshenkilölle Korpijaakolle, joka on etsinyt ja välittänyt tietoja, auttanut tiukoissa tilanteissa usein aamun pikku tunneille asti. Todellista tiimityötä?.

 5. Loistokkuutta! Hienosti tikistetty viimeinen viikko. Täällä lähtää lakit päästä ja perään syvä kumarrus.

 6. Useimmissa blogeissa on luettu ettei näy muuta kun vakoista,tämän saman asian totesi jo eräs viisivuotinen pikku pilkka Greenlannin ylilennonaikana. Pitäisikö käydä vielä muutamakerta jos tilanne muutuisi? Vaimitä Nina. Lämpimät onnittelut sinulle kuin myös koko porukalle. Iskä

 7. Ihan mahtavaa! Itku tuli silmään että työ pääsitte onnellisesti perille! Varmasti tunne, että Elämälle Kiitos – laulun sanoin! Vielä kerran Paljon Onnea koko tiimille! ??

 8. Vaikuttaa ihan paratiisimaiselta tuo oleskelu, olette sen toki ansainneet!
  Loppumatkalle onnea ja kiitos kaikille nojatuolimatkalaisille seurasta! On ollut kivaa luettavaa!
  Frida, var till skolan idag och både elever och kolleger har levt med dig dessa dagar, så känn dig välkommen tillbaka!

 9. Onneksi olkoon hienosta saavutuksesta! Oli kiva seurata retkikunnan etenemistä vääjäämättä kohti maalia. Nyt tervetuloa kesään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *