10.5.2019 / Päivä 5
distance 17.5 km
total: 69.7 km
7 legiä
korkeus/elevation: 1479 m
sää/weather: aamulla/morning semi-whiteout, 6-8 m/s, iltapäivä/afternoon puolipilvistä 3 m/s. -9 C
sijainti/location: N 64.27.33 W 16.38.48, https://my.yb.tl/hankalajatka

Eilisen viimeisellä legillä (1 legi on 50 min hiihtoa ja 10 min lepoa) Ville riehaantui totaalisesti ja halusi välttämättä kokeilla yhden ylimääräisen pulkan vetämistä, ilmeisesti hän on saanut nuoruuden vaikutteita telttakaveriltaan. Tästä muu seurue teki johtopäätöksen että Villehän hinaa kaikkien pulkat tästä jäätikön yli, ja aamulla Villen ja Joonaksen teltalla olikin ulos asti jonoa, jossa ryhmän eri jäsenet mitä maireimmalla äänellä ja huonoilla tekosyillä esittivät että miksi juuri heidän pulkkansa tulisi ottaa vetoon aamun ensi legeille. Ville oli kuitenkin herännyt täs sä kohtaa lumouksestaan ja nyrkkiä teltan raosta puiden käski moisten tyyppien suksia kaakkoon. Seurakunta murisi että Ville on rötöksellä laittaneet heidät uskomaan toisin. Ville tokaisikin päivän ekalla tauolla että ”nuoruudeninto on onneksi ohimenevä tila”. Siinä se taas nähtiin, miten vilunki rehellistä puijaa!

Retkikunnassa vallitsee hyvä henki ja tasa-arvo siinä mielessä, että sekä nais-että miessukupuolella valuu räkä nenästä eikä sitä kukaan edes huomaa. Olosuhteet ovat sen verta karut, ettei moisiin kiinnitä huomiota. Vaan arvostan toki normiolosuhteissa seuralaisessa sitä ominaisuutta, ettei nenästä jatkuvasti valu tuotetta niin että nenänpielus kiiltää. On toki muitakin näkemysiä ja mielihaluja.

Aurinko alkoi loppupäivästä paistamaan ja sillä oli selvä vaikutus mielialoihin, vaikkeivat ne huonot ole olleet tähänkään saakka. Ainoa huono puoli on, että telttoihin kätkeytyneet tuoksut pääsevät irti, eikä se ole välttämättä miellyttävä. Tässäkin on monia koulukuntia toki. Itse kuitenkin meinasin buglata omaan pesääni kömpiessä. Retkikunnalla kaikki hyvin!

Retkikunta kiittää kaikista kommenteista ja toteaa ettei näillä yhteysnopeuksilla mitään youtube-videoita katsella!

At yesterday’s last leg Ville got sudden energy peak and pulled two sledge’s instead of one. This made other expedition member’s think that maybe Ville is going to pull all of our sledge’s over the ice cap. So at morning there was a long queue outside of Ville’s tent for member’s making weak excuses with sugary voices why it would be their sledge he would pull next. But Ville didn’t really agree on this anymore as he had woken up from this wonderful euphoria and told us to piss off.

Men and women are equal here in a sense that nobody minds whose nose is running. Conditions here are so rugh that no one has energy or time to mind about such details. While I perso nally appreciate if my date don’t have that phenomena at normal conditions, I understand there are opposite opinions and likes.

Sun started to shine during afternoon and boosted our already good athmosphere.The only bad side is that all gear and tents stared to smell and that ain’t a good one (of course diffenrent opinions here as well). But personally I almosted puked when entering my tent today.

VL

3 Kommenttia

  1. Siellä jäätiköllä matka näyttää taittuvan vauhdikkaissa merkeissä! Päivitys sen todistaa: ryhmä on enemmän kuin yksilöidensä summa! M.O.T. Zemppiä! ”Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun hanki on hohtava alla, kun taivas kirkasna kaareutuu”, runoili Eino Leino jo aikoinaan 😉

  2. Kuva on hieman epäselvä, mutta näyttää siltä, se on onnistuttu nappaamaan hetkestä, jolloin rukoukset Villelle pulkan vetämisestä ovat kiivaimmillaan ?
    Kiitos tuosta legiin liittyvästä selvityksestä maallikolle. Ei ihme, että noissa olosuhteissa ja yhtämittaisissa hiihto-osuuksissa räkä valuu sukupuolesta riippumatta. Uskon kyllä, että viimeistään ympäristön paine ohjaa teitä normeihin, kunhan palaatte sivistuksen pariin ??
    Tsemppiä teille kaikille ja aivan erityiset terkut Annalle! Toivottavasti porkkanoita on vielä jäljellä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *