Nyt olisi hyviä uutisia! Päivitimme nimittäin uuden kauden kunniaksi Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssimme. Sisältö laajenee hieman ja laatua parannetaan vielä entisestään. Vaikka talvivaeltaminen on taito, jonka oppii vain käytännössä, on koronavuosi osoittanut, että etäyhteyksistä on apua tässäkin hommassa.

Syötteen kurssi 9.-10.1. vedetään vielä perinteiseen tapaan, mutta helmikuusta alkaen siirrytään uuteen aikakauteen, josta tarkemmin alla. Syötteen kurssi on myös täynnä eli sinne on tarjota vain varasijoja.

Johdatus talvivaellus
Johdatus-kurssilla vietetään tulevaisuudessakin yö teltoissa.

Kurssi kolmessa osassa: A-B-C

Uudistetussa hiihtovaelluskurssissa aiemmin nelituntinen teoriaosuus on vaihdettu viiteen tuntiin etäopetusta. Se on jaettu kahteen 2½-tunnin pakettiin (A- ja B-moduuli), jottei infoähky pääse iskemään. Etäosiot eivät ole itseopiskelua vaan kokeneet oppaamme kouluttavat asiat ja vastaavat kysymyksiisi. Moduuleja on tarjolla useina arki-iltoina, jolloin kaikille pitäisi löytyä sopiva ajankohta.

A-moduuli on klo 18:00-20:30 to 21.1., ma 25.1., ti 16.2. ja ti 2.3. Ja aiheina on:
– talviolosuhteet pohjoisilla ja arktisilla alueilla
– (vaativilla) talvivaelluksilla tarvittavat varusteet
– ruoka (vaativilla) vaelluksilla

B-moduuli on klo 18:00-20:30 to 28.2., ke 3.2., to 18.2. ja to 11.3. Ja aiheina on:
– retkikuntatyylin rutiinit ja liikkuminen
– riskit ja turvallisuus talvivaelluksilla
– treeni ja valmistautuminen (vaativille) talvivaelluksille

C-moduuli, eli yön yli kestävä harjoitusretki, on yhä keskeinen osa kurssia ja siellä tieto jalostuu taidoiksi tekemisen kautta. Koska teoriaopetus tapahtuu nyt ennakkoon, aloitetaan harjoitusretket vasta klo 12:00. Tämä helpottaa myös matkustamista kurssipaikalle, ja silti kursseilla jää enemmän valoisaa aikaa asioiden opetteluun ja leppoisaan hiihtoretkeilyyn. Harjoitusretket toteutetaan korkeintaan kahdeksan hengen pienryhmissä, jolloin ehdimme varmasti opastaa kaikkia henkilökohtaisesti.

Uusi toteutustapa parantaa myös koronaturvallisuutta: teoriaopetus tapahtuu etänä, jolloin ei ole tarvetta kokoontua sisätiloihin ja harjoitusretki toteutetaan pienryhmissä, joissa on korkeintaan 8 asiakasta ja opas. Ulkona turvavälien pitäminen on helppoa ja läheisissä tekemisissä tarvitsee olla vain oman telttaparin kanssa. Muistathan joka tapauksessa noudattaa ohjeistuksia ja tulethan kurssille vain oireettomana.

Talvivaeltajan keittiö: bensakeitin ja keitinlaatikko
Parhaiten oppii harjoittelulla, ja nyt siihenkin on enemmän aikaa.

Tiivistetysti uudistetussa kurssissa on rutkasti etuja:

1) Enemmän samalla rahalla: enemmän sisältöä, ja silti lyhyt valoisa-aika voidaan käyttää tehokkaammin.
2) Enemmän aikaa omaksua asioita: kun teoriaosuus on pilkottu kahtia, jää aikaa sulatella opittua.
3) Parempi opas-asiakas-suhde: nyt yhtä opasta kohti on korkeintaan kahdeksan asiakasta.
4) Koronaturvallisempi: ei tarvetta kokoontua sisätiloihin ja ulkona ryhmäkokoa on rajoitettu.

Tekisikö mieli kurssille?
Lue lisää Johdatus-kurssista
Ja ilmoittaudu mukaan!

Johdatus-kurssi joululahjaksi?

Lahjakortti Johdatus-kurssille on mainio joululahja!

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssi on myös mainio joululahja ulkoilulliselle ihmiselle: ei turhaa tavaraa vaan hyödyllistä osaamista ja elämyksiä. Ja samalla tuet myös kotimaisia pienyrittäjiä vaikeina aikoina!

Myymme Johdatus-kursseille lahjakortteja eli lahjan saaja voi vapaasti valita itselleen sopivat ajankohdat. Ja koska korona aiheuttaa oman epävarmuutensa, ovat nyt ostettavat lahjakortit voimassa 05/2022 saakka eli myös talvikauden 2021-2022. Lahjakortti on aina henkilökohtainen, eikä sitä voi muuttaa rahaksi.

Mikäli haluat ostaa kurssin lahjaksi, ota yhteyttä sähköpostitse: info@avotunturit.fi

Terveisin,
Avotunturit-oppaat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *