18.4.2015
7 hiihtopäivä
Sijainti: N78,43021 E016,59807
Kilometrit: 29,3 km
Sää: aamu -4C, päivällä plussalla, pilvisestä säästä heikon lumisateen kautta puolipilviseen

Ympyrä on sulkeutunut. Tänään ensimmäisellä legillä suhautettiin jäätiköltä alas ja seuraavalla legillä suksittiin ohi ylösnousujäätiköstä. Kovasti kaikki kummastelivat, että tältäkö täällä näytti.

Otimme viestimiehen jäävinkistä onkeemme ja suuntasimme ylämäki-alamäki-reitin sijaan rantabulevardille. Tiedustelijat Korpijaakko, Thomas ja Marko kävivät varmistamassa reitin, kun muut kokkailivat teltoissa. Hyvälle kuulma näytti ja ahkioiden kanssa pääsee. Erinomaista! Ja parastahan on se, ettei meidän tarvitse mennä omia jälkiä 10km taaksepäin ja pyrähtää n.500korkeusmetriä ylöspäin. Riskinotto kannatti. 🙂

Kun tiedustelujoukko palasi, nähtiin suomalainen hyljeparvi rannalla. Mukaan kaappautui muitakin retkulaisia. Itse tyytyväisenä istuskelin keittimen lämmössä. Hyrr… Iloista sakkia nousi merestä ja väittivät pulahdusta mukavalle ja virkistävälle. 🙂 Epäselväksi jäi onko iho suolaisempi ennen vai jälkeen uinnin. Kohtuullinen hiki oli kaikilla tänään päällä tuulettomassa kelissä.

Tänään nähtiin reissun kolmas ja neljäs naali sekä kolme svalbardin poroa. Kiirunoita ja joitain muita lintuja on pyrähdellyt menemään. Eläinbingo lähes valmis!

Ps. Ennätystehtailu jatkuu: pisin legi 5,3km ja pisin päivämatka 39km (tiedustelujoukolle, 29km koko porukalle).

Retkueella kaikki hyvin!

-Nina

Nora lähettää terkkuja ja kiitoksia!

3 Kommenttia

  1. Ninnuuuu – kuvan parvihan on selvästi Pusa hispida saimensis eli saimaanhylje ja tarkemmin pigmentin ollessa noinkin vaalea lienee kyse lajin nuorista eli kuuteista! 😉 No huh, mahtoi kylpy ollut kylmä, mutta virkistävä.

  2. Näppärää kun täältä saa kommenteista luettua myös Tasiilaqin uusimmat kuulumiset ;).

    Huippupöhinä teillä siellä Huippuvuorilla: tavoitteet toistensa jälkeen paukkuvat, ainakin tekstien perusteella hyvä porukka liikenteessä, sää on suosinut ja jopa jääkarhut näyttäytyivät tarpeeksi kaukaa. Jee! Kaiken kaikkiaan nautinnollista seurattavaa täältä kotisohvalta.

    Jatkakaa samaan malliin ja ehjinä loppuun asti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *