Kevään 2017 Huippuvuorten retkikunnan harjoitusvaellus hiihdettiin Padasjoella 28.1-29.1. Auringon paistaessa pääsimme nauttimaan Päijänteen kansallispuiston hienoista maisemista.

Teksti ja kuvat: Susanna “Suski” Oksanen

Matkaan lähdimme Padasjoen laivarannasta suuntana Kelvenne. Sattumalta samaan aikaan osa Outdoor Siskoista suuntasi vaellukselle. Jäällä oli hyvän sään houkuttelemina myös muun muassa potkukelkkailijoita, jotka viilettivät ohitsemme:

Jään paksuus oli reilut 20 cm, joten railotkin saimme ylitettyä turvallisesti yli 60 kg painavien ahkioiden kanssa:

Hiihtäessä noudatimme tuttua 50-10 -kaavaa taukojen suhteen. Lounaan nautimme Vähä Haukkasalon kallioiden suojassa täysin tyynessä säässä. Huippuvuorilla suklaapatukasta saanee pitää hieman tiukemmin kiinni tuulessa 🙂

Jäällä oli tassutellut myös muita.

Kolmen legin ja 9 kilometrin jälkeen leiriydyimme Kelvenneen rantajäille. Jokaisella telttaparilla varmasti riitti puhuttavaa ja yksityiskohtien hiomista reissua varten. Kateellisina katselimme retkikunnan toisen johtajan, Ninan, pizzalaatikkoa. Mutta jos on hiihtänyt Grönlannin halki, saa harjoitusretken iltapalan kyllä ostaa lähimmältä ABC:lta mukaan.

Sunnuntaina suuntasimme takaisin laivarantaan ja harjoittelimme matkalla jääkarhun kohtaamista. Huudoista päätellen matkalla oli sekä Jokerien että Tapparan kannattajia.

Lopuksi treenasimme vielä Perriertoppenin huiputusta varten köysistössä liikkumista sekä jäärautojen ja -ruuvien käyttöä

Kiitos kaikille mukavasta viikonlopusta ja tsemppiä valmisteluihin. Huhtikuussa retkikunnan etenemistä Huippuvuorilla voi seurata Avotunturit-blogissa päivittäisten blogausten välityksellä.

Teksti ja kuvat: Susanna “Suski” Oksanen

Lisää kuvia Instagramissa @suski.photography ja osoitteessa www.suski.pictures.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *