Vain viikko sitten julkaistut packraft-ohjelmat täyttyivät hetkessä! Siitä innostuneena päätimme järjestää lisää ohjelmaa elo-syyskuussa. Eli jos et ehtinyt mukaan ensimmäiselle retkelle tai kurssille, nyt on tarjolla toinen mahdollisuus. Ja lisäksi hieno yönyli-jokiretki Ruunaan koskille!

Ruunaan elämyksellinen jokiretki 12.-13.8.

Ruunaan kosket tarjoavat kuohuja ja pärskeitä, mutta vakaalla packraftilla nekin on helppo laskea pystyssä. Erämaisessa luonnossa on myös mukava patikoida lautta rinkassa.

Aika: lauantai 12.9. klo 09:00 – sunnuntai 13.9. klo 15:00
Paikka: Ruunaan retkeilyalue, Lieksa
Hinta: 195 eur/hlö (sis. ALV 10%), sisältää packraft-lautan, melan, melontaliivit ja kypärän sekä opastuksen

Ohjelma: Retki alkaa lauantaiaamuna Haapavitjantien pysäköintialueelta. (Yön voi viettää esim. läheisillä leiripaikoilla tai omakustanteisesti Ruunaan retkeilykeskuksessa.) Aluksi jaamme varusteet ja käymme läpi retken kulun, jonka jälkeen kävelemme helppoa tiepohjaa Paasikoskelle.

Lauantain melontaosuus alkaa Paasikoskelta, jossa harjoittelemme lastatulla lautalla melomista. Kun melonta alkaa sujua, jatkuu matka alavirtaan Haapavitjan koskeen. Koskea seuraa leppoisa melonta Neitijärven halki. Legendaariseen Neitikoskeen tutustutaan ensin maista käsin. Kosken voi laskea tai ohittaa maitse. Neitikoskelta matka jatkuu Kattilajärven ja -kosken kautta Murrookoskelle, johon tutustutaan jälleen ennakolta. Kosken voi laskea tai ohittaa maitse. Murrooskosken jälkeen seuraa leppoisa Siikakoski, jonka varrella lopetamme melonnan ja perustamme leirin.

Sunnuntaina matka jatkuu jalan pieniä polkuja ja pitkoksia pitkin hienojen suomaisemien ja pikkulampien kautta takaisin Neitijärven rannalle. Siellä täytämme jälleen packraft-lautat ja suuntaamme vesille. Maihin nousumme Neitijärven pohjoisrannalla lähellä aloituspaikkaamme, jonne matka myös päättyy.

Ryhmäkoko: 4-6 hlö.

Ilmoittautumiset sähköpostilla: jaakko.heikka@gmail.com 21.8.2020 mennessä. Huom. osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (kanootti, kajakki tai packraft)!

Packraft päiväretki Kymijoelle 15.8.

Leppoisa päiväretki Kymijoelle, jossa pääset nauttimaan kauniista jokiluonnosta ja saat hyvää tuntumaa packraft-retkeilyyn.

Aika: lauantai 15.8.2020 klo 10:00-17:00
Paikka: Kultaankoski, Kymijoki, Kotka
Hinta: 75 eur/hlö (sis. ALV 10%), sisältää packraft-lautan, melan, melontaliivit ja kypärän sekä opastuksen

Ohjelma: Kokoonnumme Kultaankoskille klo 10:00. Kalustoon tutustumisen jälkeen pakkaamme eväät ja melontavälineet reppuihimme ja patikoimme noin 7 kilometriä ylävirtaan, jonka jälkeen pidämme evästauon laavulla. Patikointi tapahtuu poluilla ja vähän niiden ulkopuolellakin. Evästauon jälkeen täytämme lautat ja melomme myötävirtaan Ahvionkosken upean Natura-alueen läpi takaisin Kultaankoskille, jossa pakkaamme lautat ja lähdemme kotimatkalle.

Melontamatkalle osuvat Ahvionkosket ja Kultaakoski. Kosket tarjoavat vauhtia ja pärskeitä, mutta ovat helppoja laskettavia vakaalla packraft-lautalla. Halutessaan ne voi myös helposti ohittaa maitse. Käymme tutustumassa koskiin ennakolta ja jokainen voi päättää paikan päällä haluaako laskea kosket vai ohittaa ne maitse. Muutoin joki on mukavan rauhallinen ja erämainen.

Retkelle tarvitset tavallisen retkeilyvarustuksen: maastoon sopivat jalkineet, sään mukaisen vaatetuksen, varavaatteet ja pienen rinkan tai tilavan päivärepun sekä eväät. Kastumiselle herkät varusteet kannattaa pakata rinkkaan vesitiiviisti. Tarvittaessa saat lainaksi vesitiiviin pikkurinkan.

Ryhmäkoko: 4-8 hlö

Ilmoittautumiset sähköpostilla: jaakko.heikka@gmail.com 31.7.2020 mennessä.

Packraft-koskimelonnan perusteet Kymijoella 16.8.

Packraftilla on helppo laskea koskia, mutta parhaiten homma sujuu kun tietää mitä tekee. Tällä kurssilla opit perusteet koskien laskemisesta turvallisesti packraft-lautalla.

Aika: sunnuntai 16.8.2020 klo 10:00-18:00
Paikka: Ahvionkoski, Kymijoki, Kouvola
Hinta: 95 eur/hlö (sis. ALV 10%), sisältää packraft-lautan, melan, melontaliivit ja kypärän sekä opetuksen.

Ohjelma: Kokoonnumme Kuovinkallion laavulle, jossa aloitamme kurssin lyhyellä teoriaosuudella, jonka jälkeen aloitamme käytännön harjoittelun Ahvionkoskissa (luokat 1-2). Päivän aikana pidetään ruokatauko laavulla.

Kurssilla käsitellään mm.
– packraft-melojan koskimelontavarustus
– virran lukeminen ja turvallisen laskureitin suunnittelu
– erilaiset perusmelontateniikat koskessa
– turvallisuusnäkökohdat, erityisesti self-rescue

Kurssille tarvitset sään mukaisen melonta-/ulkoiluvaatetuksen. Kuiva- tai märkäpuku on optimaalinen, mutta tavallisilla ulkoiluvaatteillakin pärjää. Varaa tällöin mukaasi kuitenkin myös kuivat vaihtovaatteet. Jalkineiksi sopivat lenkkarit tai melontatossut. Varaa mukaasi myös lounas, välipaloja ja juotavaa sekä muistiinpanovälineet. Pyyhekin kannattaa pakata matkaan.

Ohjaajana kurssilla toimii 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Ryhmäkoko: 4-6 hlö.

Ilmoittautumiset sähköpostilla: jaakko.heikka@gmail.com 31.7.2020 mennessä. Huom. osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (kanootti, kajakki tai packraft)!

PS. Myös 27.6. Packraft-retkelle on vielä pari paikkaa vapaana.