Aurinko nousee Syötteen Johdatus-kurssilla. (Kuva: Korpi-Jaakko)

Etelä-Suomessa ei vielä voi oikein talvesta puhua, mutta kalenterin mukaan nyt on talvi ja sitä se on myös Ankarille avotuntureille. Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kursseja järjestetään säistä huolimatta. Tässä lisätietoa tilanteesta:

Ensimmäinen johdatus-kurssi pidettiin tammikuun alussa Syötteen maastoissa. Siellä riitti lunta ja toiselle päivälle saatiin kaunis auringonpaiste ja napakka pakkanenkin! Kyllä kelpasi hiihdellä.

Kuva Syötteeltä, mutta voisi olla mistä vain! (Kuva: Korpi-Jaakko)

Messilän kurssi siirretty Taipalsaarelle

Seuraavaksi vuorossa on Messilän johdatuskurssi, mutta keliolojen vuoksi 25.-26.1.2020 KURSSI ON SIIRRETTY TAIPALSAARELLE. Taipalsaarella on jäätä hiihdettäväksi asti ja ennuste lupaa loppuviikolle pikkupakkasta ja lumisadettakin eli jonkinlaiset talvikelit on tiedossa. Mikäli haluat mukaan, on kurssilla vielä tilaa ja ilmoittautumisia otetaan vastaan perjantaiaamuun saakka. Kurssi alkaa vasta klo 10:00, joten junallakin ehtii Lappeenrantaan, josta järjestyy kuljetus kurssipaikalle.

Tampereen tilannetta seurataan

Tampereen suunnalla on tarkoitus järjestää kurssi 1.-2.2.2020, mutta sen osalta seuraamme vielä sään kehitystä ja kelitilannetta. Jos Pirkanmaalle ei saada jonkinlaista talven tynkää, niin joudumme siirtämään myös tämän kurssi lumisemmille paikoille tai kaivetaan muu plan B takataskusta.

Niittylahdessa kurssi arkipäivinä

Joensuun Niittylahdessa järjestetään arkipäivinä eli 10.-11.2. ensisijaisesti Riverian erä- ja luonto-opasopiskelijoille suunnatta kurssi, mutta kurssi on toki avoin kaikille ja sinne on vielä muutama paikka auki.

Nuuksion kurssi 22.-23.2. täynnä!

Nuuksiossa 22.-23.2. järjestettävä kurssi on ollut hyvin suosittu ja onkin nyt täynnä. Voit kuitenkin ilmoittautua varasijoille, sillä talven flunssakauden aikaan tulee usein myös peruutuksia. Ensisijaisesti kannattaa kuitenkin varailla paikkaa muilta kursseilta.

Ja sen verran harrastamme sukupuolisyrjintää, että järjestämme myös vain naisille suunnatun kurssin. Kurssi järjestetään Nuuksiossa 15.-16.2. siellä on vielä tilaa. Eli jos mielit kurssille ja olet nainen, niin mukaan mahtuu!

Taipalsaaren jäätilannetta reilun viikon takaa. (Kuva: Korpi-Jaakko)

Summa summarum… Kursseille on mukavasti osallistujia ja ne tullaan pitämään olosuhteista riippumatta. Hiihtämään ei välttämättä päästä, mutta pääpainona onkin tekniikat ja yöpyminen teltassa on taattu. 🙂 Pohjoisempana lunta näyttäisi riittävän ja viikon vaelluksilla on lumitakuu!

Terveisin,
Avotunturit-tiimi