Kelveneen kierto, minihiihtovaellus

Minihiihtovaellus Kelvene

Kelveneen kierto, minihiihtovaellus

  • Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Seuraavaksi helmikuussa 2022!

Perinteinen ”Kelveneen kierto” Päijänteen jääerämaassa soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen pieni seikkailu.

Minihiihtovaellus on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää: hiihtovaellus puristettuna pitkään viikonloppuun. Suomen jäätyneet järvet ja tykkylumiset metsät ovat maailman luokan hiihtovaelluskohteita, jotka kuitenkin ”tuttuina paikkoina” unohtuvat monelta. Vaikka maisemat ovatkin erilaiset kuin suurtuntureilla, voi sää olla ihan yhtä haastava: tuuli voi piiskata ja pakkanen paukkua. Sopivalla reitinvalinnalla löytyy myös mukavasti erämaan tuntua.

Kokenut seikkailija ja Erä-lehden avustaja Mikko Nikkinen kirjoitti Erä-lehdessä Saimaalla tammikuussa 2015 pidettyyn Johdatus-kurssiin liittyen:

”Nämä hiihtäjät ovat hoksanneet hiihtoretkilleen maailmanluokan autiomaat ennen kuin ilmastonmuutos syö jäiset areenat. Järvi on likimain kaikkea samaa kuin tuulisen tunturin tuiverrus, kiusaa ja kohmetta kourille. Myrskyssä lepattavan, jopa villisti hakkaavan telttakankaan pauketta.”

Kelveneen kierto vie sinut Suomen toiseksi suurimman järven jäälle Päijänteen kansallispuiston tuntumassa. Päijänteen selkiä halkovat komeat hiekkarantaiset harjut ja täplittävät pienet kalliosaaret. Olosuhteet voivat olla erittäin vaativat tai varsin miellyttävät, maisema voi olla talvinen paratiisi tai mielikuvitukselle tilaa jättävä valkoinen taulu. Kuten tunturissakin, luonto määrää ja me olemme vain vieraina.

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä (myös metsäsuksilla pärjää) ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: opastuksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen. Tarvittaessa tarjoamme myös jatkoyhteyden julkisella liikenteellä kulkeville esim. Padasjoen ABC-asemalle.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Vaellus alkaa Padasjoen satamasta, jossa pakkaamme varusteet ahkioihin ja suuntaamme sitten kohti jäälakeutta. Hiihdämme kolme päivää lähialueeseen tutustuen ja vietämme kaksi yötä teltoissa. Lumitilanteen salliessa rakennamme toisessa leirissä lumikammit, joissa halukkaat voivat viettää yönsä. Voi olla, että ehdimme myös istumaan illalla nuotion ääressäkin… Teemme ympyräreitin, joten vaellus päättyy starttipaikalle sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Pvm

11. - 13.02.2022
Expired!

Hinta

295,00€
Ilmoittaudu

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!