Vuodenvaihteen kaamosvaellus, Inarijärvi

Vuodenvaihteen kaamosvaellus, Inarijärvi

Vuodenvaihteen kaamosvaellus, Inarijärvi

  • Aiempi kokemus: Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 1,5/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Seuraavaksi vuodenvaihteessa 2021-2022!

Tulevan talvikauden uutuutena järjestämme vuodenvaihteessa kaamosvaelluksen Inarijärvelle. Kaamosvaellus voi olla vaativa: pakkanen paukkuu neljässäkympissä ja hämärää valoisaa on vain kuutisen tuntia. Toisaalta kaamos voi olla myös mielettömän kaunista: lyhyt päivä on yhtä pastellinsävyistä auringonlaskua, täysikuu valaisee maisemaa ja revontulet loimuavat. Inarijärvellä hiihtäminen on fyysisesti verraten helppoa, koska isompia mäkiä ei ole ja hiihtopäivät ovat kohtalaisen lyhyitä.

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, hiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: opastuksen, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen, tupayön vaelluksen aikana ja vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Inarijärven kaamosvaellus alkaa ja päättyy mökkimajoitukseen Ivaloon. Ensimmäisenä iltana valmistellaan varusteet ja tustutaan reissun ohjelmaan, jotta seuraavana päivänä saadaan hyödynnettyä kaikki valoisa aika hiihtoon.

Hiihto-osuus starttaa toisen päivän aamuna. Lopullinen reitti riippuu jää- ja lumioloista, mutta hiihdämme Inarijärven eteläosien sokkeloisessa saaristossa ja vierailemme mahdollisuuksien mukaan mm. Korkia-Mauran jääluolalla ja käymmä ihmettelemässä Ukonsaarta. Jokaisena päivänä hiihdetään 15-20 kilometriä ja kolme ensimmäistä yötä vietetään tavalliseen tapaan vaellusteltoissa.

Koska vaellus osuu mukavasti vuodenvaihteeseen, juhlistamme vuoden vaihtumista saunallisella vuokratuvalla, eli vaelluksen viimeisenä yönä on mahdollisuus päästä nukkumaan sisätiloihin ja saunaan lämmittelemään kaamoksen kohmettamia lihaksia. Vaikka tykkäämmekin telttailla, niin ei pieni luksus silloin tällöin pahaa tee.

Tupayöpymisen jälkeen hiihdämme vielä noin 15km takaisin aloituspaikkaamme ja siirrymme siitä mökkimajoitukseen Ivaloon muistelemaan reissua ja valmistautumaan kotimatkaan.*

*Tälle vaellukselle pääset kätevästi julkisilla: Hyppää vaikka yöjunaan Rovaniemelle ja ota sieltä bussi Ivaloon. Sama onnistuu myös takaisinpäin!

Pvm

27.12.2021 - 02.01.2022
Expired!

Hinta

649,00€
Ilmoittaudu

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!