Vaellus on peruttu koronarajoituksien vuoksi. Ensi vuonna uudestaan!

Tulevan talvikauden uutuutena järjestämme vuodenvaihteessa kaamosvaelluksen Inarijärvelle. Kaamosvaellus voi olla vaativa: pakkanen paukkuu neljässäkympissä ja hämärää valoisaa on vain kuutisen tuntia. Toisaalta kaamos voi olla myös mielettömän kaunista: lyhyt päivä on yhtä pastellinsävyistä auringonlaskua, täysikuu valaisee maisemaa ja revontulet loimuavat. Inarijärvellä hiihtäminen on fyysisesti verraten helppoa, koska isompia mäkiä ei ole ja hiihtopäivät ovat kohtalaisen lyhyitä.

  • Ajankohta: 27.12.2020-2.1.2021, josta hiihto-osuus 28.12.-1.1.
  • Ilmoittautuminen on nyt auki! Kts. tiedot alta.

Ohjelma

Inarijärven kaamosvaellus alkaa ja päättyy mökkimajoitukseen Ivaloon. Ensimmäisenä iltana valmistellaan varusteet ja tustutaan reissun ohjelmaan, jotta seuraavana päivänä saadaan hyödynnettyä kaikki valoisa aika hiihtoon.

Hiihto-osuus starttaa toisen päivän aamuna. Lopullinen reitti riippuu jää- ja lumioloista, mutta hiihdämme Inarijärven eteläosien sokkeloisessa saaristossa ja vierailemme mahdollisuuksien mukaan mm. Korkia-Mauran jääluolalla ja käymmä ihmettelemässä Ukonsaarta. Jokaisena päivänä hiihdetään 15-20 kilometriä ja kolme ensimmäistä yötä vietetään tavalliseen tapaan vaellusteltoissa.

Koska vaellus osuu mukavasti vuodenvaihteeseen, juhlistamme vuoden vaihtumista saunallisella vuokratuvalla, eli vaelluksen viimeisenä yönä on mahdollisuus päästä nukkumaan sisätiloihin ja saunaan lämmittelemään kaamoksen kohmettamia lihaksia. Vaikka tykkäämmekin telttailla, niin ei pieni luksus silloin tällöin pahaa tee. 🙂

Tupayöpymisen jälkeen hiihdämme vielä noin 15km takaisin aloituspaikkaamme ja siirrymme siitä mökkimajoitukseen Ivaloon muistelemaan reissua ja valmistautumaan kotimatkaan.*

*Tälle vaellukselle pääset kätevästi julkisilla: Hyppää vaikka yöjunaan Rovaniemelle ja ota sieltä bussi Ivaloon. Sama onnistuu myös takaisinpäin!

Edellytykset

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, hiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta: 649 eur (sis. ALV)

Hinta sisältää: opastuksen, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen, tupayön vaelluksen aikana ja vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Osallistujamäärä: 4-8 hlö

Ilmoittautuminen

Uusien kotisivujen ollessa yhä työnalla, ilmoittautuminen Inarijärven kaamosvaellukselle onnistuu suoraan sähköpostilla osoitteeseen korpijaakko@avotunturit.fi

COVID-19: Hiihtovaeltaminen pienessä ryhmässä erämaassa on hyvin matalan riskin aktiviteetti. Huomiothan kuitenkin, että vaellukselle ei koskaan kannata lähteä kipeänä, ei varsinkaan nyt. Tarvittaessa muutamme ohjelman kulkua koronaturvallisemmaksi vallitsevan tautitilanteen huomioiden.