• Aiempi kokemus:
    Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen ja vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen.

Tämä vaellus vie sinut Skandinaavian suurimman tiettömän erämaa-alueen sydämeen Sarekin vuorten juurelle.

Sarekin, Stora Sjöfalletin ja Padjelantan kansallispuistot muodostavat pääosan Laponian maailmanperintökohteesta. Näistä Sarek on syrjäisen ja jylhin. Erämaa-alueella ei ole juurikaan merkittyjä reittejä tai tupia, mutta jylhää tunturiluontoa sitäkin enemmän. Alue tunnetaan syystäkin pohjoismaiden parhaana arktisen simulaattorina.

Huom. Talven 2022 vaellus on toistaiseksi täynnä ja tarjolla on VAIN VARASIJOJA!

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Vaellus alkaa Ritsemin ”kylästä”*, joka muodostuu lähinnä yksityisistä mökeistä ja STF:n tunturiasemasta. Tunturiasemalla valmistelemme ja pakkaamme varusteet sekä kertaamme reittisuunnitelman. Suksille siirrymme puolen päivän aikoihin.

Ensimmäisenä päivänä ylitämme valtavan Akka-järven ja leiriydymme Ahkkan, Ruotsin kauneimmaksi kehutun tunturin, juurelle. Seuraavina päivinä matka jatkuu laaksoja seuraillen Sarekin ja erämaan sydämeen. Sään salliessa reittimme kiertää Sarekin nimikkomassiivin sivuitse ja Ruohtes-massiivin ympäri. Toiseksi viimeisenä päivänä seuraamme jokivartta takaisin Ahkkajärven rantaan. Viimeiselle päivälle jää vielä pitkä järven selän ylitys.

Päivittäin hiihdetään 7-8 tuntia ja matkaa kertyy viikon aikana reilut 100 kilometriä. Yöt vietetään teltoissa.

Reissu päättyy Ritsemiin, mutta loppufiilistelyt voidaan tehdä takkatulen ja lämpimän ruuan äärellä Stora Sjöfalletin ravintolassa.

* Jos sinulla ripaus seikkailumieltä, Ritsemiin (sekä Stora Sjöfalletiin) pääsee myös julkisilla! Gällivaaraan pääsee junalla (esim. Tukholmasta ja Luleåsta), ja sieltä on edelleen sesonkiaikana bussiyhteys Ritsemiin.

Lähde matkaan!