• Aiempi kokemus:
    Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1,5/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

VAELLUS ON TÄYNNÄ! Voit ilmoittautua halutessasi varasijalle.

2023 toteutetaan vuosia haaveilemamme minihiihtovaellus, jolla kierretään Syötteen kansallispuiston mahtavia erämaasaunoja suksilla. Poikkeuksellisesti ei telttaöitä, vaan kaikki yöt vietetään mukavasti saunallisissa tuvissa.

Minihiihtovaellus soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen seikkailu. Minihiihtovellus ei vaadi aiempaa kokemusta hiihtovaeltamisesta.

Syötteen saunat -minihiihtovaellus on leppoisa pitkän viikonloppun mittainen hiihtovaellus. Lyhyellä reissulla ahkio on keveämpi kuin viikon vaelluksilla ja yöt vietetään mukavasti sisätiloissa, mutta ahkionveto pehmeässä hangessa sekä paukkuvat pakkaset voivat haastaa myös tällä reissulla.

Syötteen kansallispuisto tarjoaa sydäntalvella erämaan rauhaa, upeita lumisia vaaramaisemia, komeita kynttiläkuusikoita ja tykkylumipuita sekä suuria suolakeuksia. Tällä vaelluksella hiihdetään niin valmiilla urilla kuin umpihangessakin.

PS. Voit ketjuttaa tämän minihiihtovaelluksen Martimoaapan lumilauksien -minihiihtovaelluksen kanssa. Varaamalla molemmat, saat reissuista 10% alennuksen!

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturi- tai metsäsuksia ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– teltat ja keittimet hätäyöpymisten varalle
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen
– saunallisen varaustuvan kaikille kolmelle yölle!

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Vaellus alkaa Syötteen Eräpalveluilta*, jossa pakkaamme varusteet ahkioihin ja suuntaamme sitten kohti kansallispuiston kynttiläkuusikoita. Ensimmäiseksi yöki suuntaamme Pärjänjoen varteen Romesuvannon vuokrakämpälle. Romesuvannosta matkaa jatkuu kansallispuiston ydinosiin mahtavien kynttiläkuusten siimekseen legendaariselle Ahmatuvalle ja tietysti tuvan saunaan! Mikäli sää ja aikataulu sallii, ehdimme saunan lämmetessä käydä katsomassa maisemia Ahmavaaran näkötornista.

Kolmas päivä on vaelluksen pisin ja todennäköisesti myös raskain hiihtopäivä, jonka aikana vaellamme puiston pohjoisosiin Rytituvalle saunanlämmityshommiin. Neljäntenä ja viimeisenä päivänä palaamme Rytituvalta omia jälkiä ja alueen reitistöä hyödyntäen takaisin lähtöpaikalle.

Hiihtopäivien pituudet vaihtelevat 10-20 kilometrin välillä ja viikonlopun aikana matkaa kertyy n. 60 km.

* Tälle vaellukselle pääset kätevästi myös julkisilla: Syötteelle pääsee kätevästi bussilla Oulusta ja Ouluun puolestaan helposti junalla Etelä-Suomestakin. Sama onnistuu myös takaisinpäin! Tarvittaessa autamme kuljetuksilla Syötteellä. Kannustamme myös kimppakyyteihin ja autamme niiden järjestelyssä.

Lähde matkaan!