• Aiempi kokemus:
    Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1,5/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Uusi kohde tälle talvikaudelle: Martimoaapa! Martimoaapa tarjoaa loputtomia lumisia suolakeuksia ja alueen pohjoisreunalta löytyvät Penikat palkitsevat hienoilla näköaloilla.

Minihiihtovaellus soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen seikkailu. Minihiihtovaellus ei vaadi aiempaa kokemusta hiihtovaeltamisesta.

Martimoaapan lumilakeudet -minihiihtovaellus on pitkään viikonloppuun puristettu täysiverinen hiihtovaellus. Päivät vedetään ahkiota, yöt vietetään teltoissa ja matkalla tehdään päiväretki korkealle vaaralle maisemia ihailemaan. Lyhyellä reissulla ahkio on kevyempi kuin viikon vaelluksilla ja maasto on pääosin tasaista, mutta ahkionveto pehmeässä hangessa sekä paukkuvat pakkaset voivat haastaa myös tällä reissulla.

Martimoaavan – Lumiaavan – Penikoiden -soidensuojelualue sijaitsee Kemin kupeessa ja tarjoaa hienon kohteen talvivaeltajalla. Talvella alueen laajat suot muuttuvat arktiseksi erämaaksi, jota täplittävät suojaisat metsäsaarekkeet autiotupineen. Alueen pohjoispuolella kulkee yli 100 km pitkä Kivaloiden vaaraketju, jonka lailta avautuvat hienot näkymät suoalueelle ja hyvällä säällä merelle saakka!

PS. Voit ketjuttaa tämän minihiihtovaelluksen Syötteen saunat -minihiihtovaelluksen kanssa. Varaamalla molemmat, saat reissuista 10% alennuksen!

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä (myös metsäsuksilla pärjää) ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Vaellus alkaa lauantaina klo 10 Hangassalmenahon pysäköintialueelta*, jossa pakkaamme varusteet ahkioihin ja suuntaamme sitten kohti lumisia suolakeuksia. Lopullinen reitti ja leiripaikat riippuvat sää- ja keliolosuhteista, mutta pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään alueen autiotupia taukopaikkoja ja vierailemaan Kivalon näkötornissa maisemia ihailemassa. Vaellus päättyy Hangassalmenahon pysäköintialueelle tiistaina alkuiltapäivästä, jotta aikaa jää myös kotimatkalle.

Päivittäin hiihdämme n. 5-7 tuntia ja viikonlopun aikana hiihtomatkaa kertyy n. 60 km.

* Valittetavasti Martimoaapalle ei pääse julkisilla, mutta Kemiin pääsee mukavasti yöjunalla ja rautatieasemalta aloituspaikalle pääsee taksilla, tai ehkä jonkun osallistujan kyydissä. Sama onnistuu myös paluumatkalla. Kannustamme myös kimppakyyteihin ja autamme niiden järjestelyissä.

Lähde matkaan!