• Aiempi kokemus:
    Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1,5/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Perinteinen ”Kelveneen kierto” Päijänteen jääerämaassa soveltuu hyvin ”matalan kynnyksen” jatkoksi Johdatus-kurssille tai kertaukseksi ennen tunturivaellusta tai retkikuntaa, mutta on sellaisenaankin kokemisen arvoinen pieni seikkailu. Minihiihtovellus ei vaadi aiempaa kokemusta hiihtovaeltamisesta.

Minihiihtovaellus on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää: leppoisa hiihtovaellus puristettuna pitkään viikonloppuun. Suomen jäätyneet järvet ja tykkylumiset metsät ovat maailman luokan hiihtovaelluskohteita, jotka kuitenkin ”tuttuina paikkoina” unohtuvat monelta. Vaikka maisemat ovatkin erilaiset kuin suurtuntureilla, voi sää olla ihan yhtä haastava: tuuli voi piiskata ja pakkanen paukkua. Sopivalla reitinvalinnalla löytyy myös mukavasti erämaan tuntua.

Kelveneen kierto vie sinut Suomen toiseksi suurimman järven jäälle Päijänteen kansallispuiston tuntumassa. Päijänteen selkiä halkovat komeat hiekkarantaiset harjut ja täplittävät pienet kalliosaaret. Olosuhteet voivat olla erittäin vaativat tai varsin miellyttävät, maisema voi olla talvinen paratiisi tai mielikuvitukselle tilaa jättävä valkoinen taulu. Kuten tunturissakin, luonto määrää ja me olemme vain vieraina.

  • AJANKOHTA: Tulossa talvella 2025
  • HINTA: 299€
  • OSIO:

Osallistujilta edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä (myös metsäsuksilla pärjää) ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä.

Tarvittaessa tarjoamme myös jatkoyhteyden julkisella liikenteellä kulkeville esim. Padasjoen ABC-asemalle.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Vaellus alkaa Padasjoen satamasta*, jossa pakkaamme varusteet ahkioihin ja suuntaamme sitten kohti jäälakeutta. Lopullinen reitti riippuu lumi ja jäätilanteesta, mutta tavoitteena on kiertää Kelveneen harjusaari. Hiihdämme kolme päivää lähialueen saariin ja luontoon tutustuen ja vietämme kaksi yötä teltoissa. Lumitilanteen salliessa voimme rakentaa toisessa leirissä lumikammit, joissa halukkaat voivat viettää yönsä. Toisin kuin suurtuntureilla täällä, saatamme ehtiä istumaan illalla myös nuotion ääressä…

Vaellus päättyy Padasjoen satamaan sunnuntaina iltapäivän alkupuolella, jotta myös kotimatkalle jää aikaa.

Viikonlopun aikana hiihtomatkaa kertyy 40-45 km. Keliolosuhteet vaikuttavat hiihtokilometreihin, joten matka voi olla myös mainittua lyhyempi tai pidempi.

* Tarvittaessa tarjoamme myös jatkoyhteyden julkisella liikenteellä kulkeville esim. Padasjoen ABC-asemalle.

Lähde matkaan!