• Aiempi kokemus:
    Vaativa arktinen retkikunta
  • Fyysinen vaativuus: 5/5
  • Tekninen vaativuus: 4/5

Ankarat avotunturit -koulutusohjelman huipennuksena on joukko vaativia hiihtoretkikuntia eripuolille Arktista. Vaativien hiihtovaellusten kiistaton helmi ja maailmanlaajuisesti tunnettu klassikko on hiihto yli Grönlannin mannerjäätikön.

Grönlanti ei paljon esittelyjä kaipaa: maailman toiseksi suurimmalla jäätiköllä riittää arktista jääerämaata, haastavia olosuhteita ja luonnonrauhaa. Loputon valkoinen horisontti ja tuhansina timantteina välkehtivä jäälakeus ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mielettömän kaunista katseltavaa. Tämä retkikunta haastaa vaeltajan niin fyysisesti kuin henkisestikin, mutta palkitsee moninkertaisesti!

Huhti-toukokuussa olosuhteet jäätiköllä vastaavat Suomen Lappia helmi-maaliskuussa. Kovia yöpakkasia osuu todennäköisesti retkikunnan alkupuolelle ja kun matka kääntyy alas jäätikön laelta alkavat ilmat lämmetä ja lopuksi päästään todennäköisesti hiihtämään keväisissä tunnelmissa. Ajoittaiset kovat myrskytuulet ovat todennäköisiä, mutta niin ovat myös kauniit aurinkoiset päivät.

Retkikuntaan osallistuvan tulee olla osallistunut aiemmin järjestämällemme vaativaelle arktiselle vaellukselle (esim. Vatnajökull-jäätikön ylitys tai Huippuvuorten retkikunta).

Osallistujilta edellytetään erinomaista fyysistä kuntoa ja vaativalle arktiselle hiihtovaellukselle sopivia varusteita. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavat ahkiot
– keittimien polttoaineen
– retkikuntaluvan ja muut viralliset paperityöt maksuineen
– retkikunnan yhteisen SAR-vakuutuksen
– retkikunnan yhteisen turvallisuus- ja erikoisvarustuksen
– neuvonnna ja konsultoinnin valmistautumisen aikana
– maakuljetukset Grönlannissa *

Tämä retkikunta vastaa siis ulkoisilta puitteiltaan viikon tunturivaelluksiamme, mutta on kestoltaan kaksiviikkoinen ja siten myös fyysisesti vaativampi. Lisätietoa infotilaisuudessa.

Retkikunnan minimiryhmäkoko on 4 henkilöä.

Retkikunnassa noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

* Hinta EI sisällä matkoja Grönlantiin ja takaisin ja niihin liittyviä majoituksia. Teemme yhteistyötä matkatoimiston kanssa, joka voi järjestää nämä kätevänä pakettina.

Retkikunnan tavoitteena on hiihtää jäätikön yli lännestä itään, Kangerlussuaqin lentokenttäkylästä pieneen ja syrjäiseen Isortoqin metsästäjäkylään. Matkan välietappeina toimivat 1980-luvulla hylätty amerikkalainen tutka-asema, joka hiljalleen uppoaa jään syleilyyn ja reitin korkein kohta (noin 2500m), jota ei hiihtäessä juuri huomaa, mutta siitä alkaa matkantekoa jouduttava loiva alamäki rannikolle.

Hiihtomatkaa kertyy hieman alle 600 kilometriä ja siihen varataan aikaa noin neljä viikkoa. Lisäksi yhteensä yksi viikko kuluu matkoihin. Tyypillisenä päivänä hiihdetään 9-10 tuntia ja kaikki yöt vietetään teltoissa.

Retkikunnan suunnittelu aloitetaan infotilaisuudella marraskuussa. Sitovat ilmoittautumiset otetaan vastaan infotilaisuuden jälkeen. Lisäksi helmikuussa pidetään viikonlopun kestävä harjoitusvaellus. Lisätietoa kiinnostuneille sähköpostitse.

Lähde matkaan!