• Aiempi kokemus:
    Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Lemmenjoki – Kaamasmukka, 100km, 7vrk.

Lapin halki -vaelluksen kolmas etappi kulkee Lemmejoen kansallispuiston rajaseudulta Muotkatunturin erämaa-alueen mukaviin maastoihin. Muotkatunturit tarjoaa kauniin mosaiikin kumpuilevaa avotunturia ja männikköisiä laaksoja. Olosuhteiden salliessa voidaan matkalla huiputtaa Muotkatuntureiden korkein tunturi (Koarvikodds 590mpy) ja ehkäpä ehdimme myös vilkaisemaan Piekanaäytsin kurua ja Stuorravzin rotkolaaksoa.

Maaliskuun lopulla sää alkaa jo suosia hiihtovaeltajaa ja miellyttävä maasto tekee tästä etapista mahdollisesti Lapin halki -vaelluksen leppoisimman.

Vaelluksella pääset viemään Johdatus-kurssin tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa turvallisesti oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: opastuksen, Ohjelma-kohdassa mainitun logistiikan sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen, keittimen polttoaineen ja retkikunnan yhteisen turvallisuusvarustuksen.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Etappi 03 alkaa Lemmenjoen Njurgalahdesta 20.3.2021. Kuljetus Njurgalahteen lähtee Ivalosta aamulla 20.3. eli Ivaloon on syytä saapua jo edellisenä päivänä. Lemmenjoella pakkaamme ahkiot ja suuntaamme ensin koilliseen.

Alkumatkasta seuraamme Lemmenjokea ja kansallispuiston rajaa, kunnes siirrymme kansallispuiston ja Muotkatuntureiden erämaa-alueen välisille soille, järville ja metsäkannaksille. Mudusjärveltä suuntaamme suurten jänkien poikki kohti Koarvikoddsin korkeaa huippua. Sieltä alka varsinainen Muotkatuntureiden avotunturialue. Loppumatkan hiihdämme vuoroin tunturissa ja laaksossa Stuorravzin rotkolaakson kautta Karigasniemen tielle. Siellä odottaa reissun päätöspiste ja lakanamajoitus (omakustanteinen).

Paluukuljetus Kaamasmukasta takaisin Ivaloon lähtee 27.3.2021 siten, että ehdit halutessasi iltapäivän linja-autolla Rovaniemeltä lähtevään yöjunaan ja oletkin jo aamulla 28.3. Etelä-Suomessa.

Lähde matkaan!