Miniretkikunta Sarek, Pohjois-Ruotsi

Sarek miniretkikunta

Miniretkikunta Sarek, Pohjois-Ruotsi

  • Kokemus: tunturivaellus
  • Fyysinen vaativuus: 3/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Seuraavaksi talvelle 2023! Päivämäärät alustavat. Tarkemmat aikataulut julkaistaan kesällä 2022.

Talven 2019 uutuus tuli jäädäkseen! Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs hiihtämään, sillä ihan naapurimaastakin löytyy mielenkiintoisia kohteita pidemmällekin hiihtoretkelle.

Sarekin tunturialue Ruotsissa on klassikkokohde, jonne olemme vetäneet hiihtovaelluksia jo pitkälti yli kymmenen vuotta. Alue on kuitenkin niin iso ja erämainen, että viikon vaelluksella ehtii vain raapaista pintaa. Me oppaat olemme vuodesta toiseen haaveilleet ehtivämme aina seuraavaan laaksoon ja tunturin huipulle maisemia katsomaan ja nyt on sen aika!

Sarekin suurtunturialue muodostuu kolmesta kansallispuistosta (Sarek, Stora Sjöfallet ja Padjelanta) jylhine tuntureineen, jäätiköineen ja laaksoineen ja vetää vertoja kaukaisemmillekin hiihtomaastoille. Maaliskuussa riittää lunta ja valoa liikkumiseen ja aurinko lämmittää päiväsaikaan mukavasti. Pakkanen voi kuitenkin käydä kolmenkympin tietämissä ja alueelle tyypilliset myrskyt voivat pakottaa välipäivän pitämiseen. Vaikka Sarek on Islantia tai Huippuvuoria lähempänä, on se yhtälailla vaativa kohde.

Lähtökohtaisesti retkikunnan jäsenten tulee olla osallistunut aiemmin tunturivaellukselle.

Osallistujilta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja vaativalle arktiselle hiihtovaellukselle sopivia varusteita. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: majoituksen sisätiloissa meno- ja paluumatkalla, opastuksen vaelluksella sekä ahkiot, teltat ja keitinlaatikot ja vaelluksella tarvittavat retkikunnan yhteiset erikoisvarusteet.

Retkikunnassa noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Kahden viikon miniretkikunnan aikana hiihdetään noin 200 kilometriä Sarekin kansallispuiston sydänalueilla tutustuen paikkoihin, joille viikon vaelluksella ei yksinkertaisesti ehdi. Olosuhteiden salliessa huiputetaan jokin tai joitain alueen hienoimmista tuntureista. Pyrimme vierailemaan myös Alkavaren vanhalla kivikappelilla. Ohjelma on toistaiseksi väljä ja se suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa eli toiveet otetaan huomioon!

Tyypillisenä vaelluspäivänä hiihdetään 7-8 tuntia ja yöt vietetään teltoissa. Ahkiot painavat alussa noin 60kg ja päivämatkat pitenevät, kun ahkio kevenee matkan edetessä.

Retkikunnan aikataulu sisältää yhden matkustuspäivän meno- ja paluumatkalle. Päätämme hiihdon Saltoluoktan tunnelmalliselle tunturiasemalle, jossa pääsemme palautumaan saunan ja kolmen ruokalajin illalisen merkeissä ennen kotimatkaa.

Sarek: seikkailu -miniretkikunnan suunnittelu ja valmistelu aloitetaan retkikuntainfolla, joka pidetään tammikuussa. Tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittaudu suoraan sähköpostilla korpijaakko@avotunturit.fi

Pvm

25.03.2023 - 09.04.2023

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!