Johdatuskurssi Messilä, Lahti

Johdatus talvivaellus

Johdatuskurssi Messilä, Lahti

  • Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Pisimmätkin matkat alkavat ensimmäisestä askeleesta. Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen avaa ladun talviseen luontoon ja arktisille lakeuksille.

Kurssi koostuu kahdesta etäyhteyksin toteuttavasta teoriaosiosta ja yhdestä yön yli kestävästä harjoitusretkestä. Retkellä hiihdämme ahkiot perässä, leiriydymme ja yövymme teltoissa samaan tapaan kuin hiihtovaelluksilla ja retkikunnissa. Kurssin pääpaino on tekniikkoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta. Samalla pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ja tuleviin vaelluskavereihisi.

COVID-19: Kurssit järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti: helmikuusta 2021 alkaen teoriaopetus tapahtuu etänä, jolloin ei ole tarvetta kokoontua sisätiloihin. Harjoitusretki toteutetaan pienryhmissä, joissa on korkeintaan 8 asiakasta ja opas. Ulkona turvavälien pitäminen on helppoa ja läheisissä tekemisissä tarvitsee olla vain oman telttaparin kanssa. Muistathan noudattaa ohjeistuksia ja tulethan kurssille vain oireettomana.

Helmikuusta 2021 alkaen Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen koostuu kolmesta osiosta. Ilmoittaudu haluamallesi harjoitusretkelle ja valitse samalla itellesi sopivat etäosiot. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta tai erikoisvarusteita. Seikkailumieli ja kohtalainen kunto riittävät!

A- ja B-moduuli ovat etäosioita. Voit valita itsellesi sopivat ajankohdat useista arki-illoista. Etäosiot eivät ole vain itseopiskelua vaan kokeneet oppaamme tarjoavat sinulle tuhdin tietopaketin arktisiin hiihtovaelluksiin liittyen (kts. Ohjelma-välilehti) ja vastaavat kysymyksiisi.

C-moduuli on yön yli kestävä harjoitusretki, jolla pääset jalostamaan tiedot taidoiksi. Aluksi tutustumme käytännössä tärkeimpiin varusteisiin (ahkio, keittimet, teltat) ja niiden käyttöön. Sen jälkeen suuntaamme sukset jalassa ja ahkio perässä pienelle harjoitusretkelle. Retkellä hiihdetään molempina päivinä 5-10km olosuhteista riippuen. Hiihdon jälkeen pystytämme leirin lumelle tai jäälle. Yö vietetään teltoissa samaan tapaan kuin arktisissa retkikunnissa: juomavesi sulatetaan lumesta, ruoka valmistetaan bensakeittimillä ja yö nukutaan lämpimissä makuupusseissa. Aamiaisen jälkeen puramme leirin ja hiihdämme takaisin lähtöpaikalle. Retkellä pääpaino on tekniikkoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta, kurssi ei ole fyysisesti vaativa.

Ilmoittautuessasi, valitse aikatauluihisi sopivat etäosiot ja haluamasi harjoitusretki. Huomioithan, että moduulit tulee suorittaa järjestyksessä A-B-C.

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssi antaa sinulle valmiudet osallistua viikon mittaisille tunturivaelluksillemme.

Kurssilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Jää- ja lumitilanteen salliessa kurssin harjoitusretki hiihdetään Vesijärven jäillä. Kurssi alkaa Messilästä, jonne pääsee lauantaina kätevästi myös Ski-Express bussilla (julkisilla kulkevia voimme autta sunnuntaina Lahteen paluumatkaa varten)!

Huomioithan, että moduulit tulee suorittaa järjestyksessä A-B-C.

A-moduuli, 2½ tuntia yhtenä arki-iltana etäyhteydellä:
(Tarjolla klo 18:00-20:30 to 21.1., ma 25.1., ti 16.2. ja ti 2.3.)
– talviolosuhteet pohjoisilla ja arktisilla alueilla
– (vaativilla) talvivaelluksilla tarvittavat varusteet
– ruoka (vaativilla) vaelluksilla

B-moduuli, 2½ tuntia yhtenä arki-iltana etäyhteydellä:
(Tarjolla klo 18:00-20:30 to 28.1., ke 3.2., to 18.2. ja to 11.3.)
– retkikuntatyylin rutiinit ja liikkuminen
– riskit ja turvallisuus talvivaelluksilla
– treeni ja valmistautuminen vaativille talvivaelluksille

C-moduuli eli yön yli kestävä harjoitusretki:
– aloitus klo 12: harjoitellaan keittimien käyttöä ja teltan pystytystä
– pakataan ahkiot ja hiihdetään (5-10km) kohti leiripaikkaa
– leiriytyminen
– ilta vietetään leirissä lämpimästä teltasta nauttien, yö nukutaan makuupussissa
– aamutoimien ja leirin purun jälkeen hiihdämme (5-10km) takaisin lähtöpaikalle
– retki päättyy viimeistään klo 14

Kurssin hintaan sisältyy etämoduulien ja opastuksen lisäksi seuraavat varusteet harjoitusretkelle:
– ahkio
– teltta varusteineen (jaetaan parin kanssa)
– keitinlaatikko, keittimet ja polttoaine (jaetaan parin kanssa)
– ryhmän yhteinen turvallisuusvarustus

Omasta takaa tarvitset:
– talvioloihin sopivat vaatteet
– ruokailuvälineet ja eväät
– lämpimän makuupussin ja makuualustan*
– hiihtovälineet* (latusukset, eräsukset, tunturisukset, tms.)
– seikkailumieltä ja kohtalaisen kunnon

* Tarvittaessa saat meiltä vuokralle:
– tunturisuksipaketin
– makuupussisetin ja makuualustat
– lämpimät taukovaatteet

Pvm

13. - 14.02.2021

Hinta

195,00€
Osiot
Ilmoittaudu

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!