30.4.2022 / Päivä 7
18,3 km (yht. 101,1 km)
8 legiä (a 50min)
korkeus: 1505 m
sää: Luultavasti parempi vappusää kuin Suomessa? Aamu -15C, heikko itätuuli, aurinkoinen; päivä -9C, aurinkoinen, tyyni; ilta -18C, aurinkoinen, tyyni
sijainti: N 66,859156° W 048,232738°
seuraa: http://share.garmin.com/avotunturit

Vappu se on jäätikölläkin

Vappu se on jäätikölläkin. Tämä työväenjuhla ei nimittäin pyyhkiydy mielestä vielä muutaman päivän hiihtämisellä. Ei, se on juuri päinvastoin. Vappua odotetaan, suunnitellaan ja h-hetkenä arktisen hiihtäjän monoa alkaa vipattamaan. Kerran työväessä, aina oikeutettu pieneen vappuhulinaan.

Hiihdimme jämäkästi aikavälin 9.00 - 17.30. Aamulla pakkasta noin 15 astetta, pari tiukkaa nousua. Illalla pakkanen kiristyi. Se ja sama, homma tehty jämäkästi.

Kun päivän hiihtotavoite tuli täyteen aloitimme välittömästi vappubaarin rakentamisen. Jaakko ja Teppo ei ollut soittolistalla, mutta saman niminen parivaljakko lapioi vimmatusti vappuloungea lakijäätikköön pystyyn. Penkit, pöytä ja baaritiski oli hyvän suunnittelun ja toteutuksen seurauksena muovailtu kasaan. A-oikeudet saimme ottamalla ne omiin käsiimme ja tarjoilut huipentui Jaakon bensakeittimellä valmistamiin popcorneihin. Toimii ja keli on puolellamme.

Muutama voirommikaakao ja Eppu Normaalin biisi myöhemmin karvahuppu alkoi heilua siihen tahtiin, että oli aika siirtyä levolle. Kuten aiemmissa teksteissä mainittu, tämä reissu syödään läpi, joten illallinen huiviin vaikka väkisin ja huomenna uusi päivä tätä seikkailua.

Hyvää vappua! Retkikunnalla kaikki ok.

- Juho

Kuvassa: Väki vähenee ja pidot paranee, mutta Vabu ei Lobu! (Kun mukana on LUT:n kylteri ja teekkari.) (Kuva: Korpi-Jaakko)

3 kommenttia

 1. Hyvää Työn Päivää kaikille!
  Työn merkeissähän se sujui, 8 tunnin työpäivä ilman sunnuntailisiä. Ai niin, siitä riemustahan pitää maksaa.
  Kun oikein kurkottelette kaulojanne, parin päivän sisällä horisonttiin ilmestyy golf-pallo. Sen saavuttamisen jälkeen voi sanoa ensimmäisen etapin olevan takana ja siitä pitäen matkanteko helpottuu yhä lisää.
  Ajattelimme teitä Vappumelonnalla jäiden seassa. Aivan lunta emme Joensuussa vappupäivänä saaneet, mutta aattona satoi.
  Liisa ja Eero / ylitys 2006 (E)

 2. Olette veistäneet lumesta hienot istuimet. Popcornit ja voirommikaakao Eppunormaalin tahdissa kuulostaa (ja näyttää) asialliselta vappujuhlalta. Täällä oli kolea aatto, ja tänään tummat pilvet roikkuivat lähes iltaan asti. Nyt ilta aurinkoinen ja leuto. Mutta HK:n nakit ja itetehty perunasalaatti pelastivat päivän.
  Outi

 3. Vappu jäätiköllä on tosiaan työväenjuhla, jäätikkötyöläisen juhla. Ei ollenkaan mikään opiskelijoiden karnevaali. Ja se vapunpäivän marssi… Naama kalpeana saa hinata tuplapulkkaa ja tuijotella suksen kärkiä. Parhautta! Voimia koko retkikunnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.