Päivä 20
21.4.2015
Sijainti: N78,19131 E016,06374
Kuljettu matka: 17,9 km, kaljaryhmä lisäksi 10km omin voimin ja 10km moottoriavusteisesti
Sää: yö -24C , aamu -14C, iltap -8C, aurinkoisesta tuuliseen ja pilviseen

Retkikuntablogia Thomaksen uuden teltan kaarikaisista rikkinäinen puhelin periaatteella…

Retkikunta heräsi aurinkoiseen aamuun ja rapeaan pakkaseen, valmiina jarruttelemaan vielä yhden päivän kohti kyliä. Matka jatkui reippaalla tahdilla kolme legiä jonka jälkeen pidettiin lounastauko. Oli oikein hyvä mexican dish ateria, jossa oli jopa kuumaa vettä raaka-aineena.

Kaljaryhmä hiihti myötämäkeen ja –tuuleen ennätysvauhtia. Kylillä nautettiin muutamat legijuomat.

(expedition)life is good in good company, fortune favors the brave. Chilijerky on tulista. we zijn dat hier waardig aan het afronden, met tien mensen en genoeg flessen drank in een tweepersoonstentje. Yksinkertaista elämää maustettuna hienoilla kokemuksilla ja pienillä helmillä. Tarkentaisin, että ylimääräisen iltapäivän hiihtolenkki ilman pulkkia 10km taittui tunnissa ja nyt kolmen hengen teltassa musiikin soidessa taustalla lähes koko retkikunnan voimin…. hymyilyttää 🙂 !!!!! Toisaalta onhan se nyt todettava, että on tuossa muutama kelkka tullut kahden päivän aikana nähtyä, liikenettä riittää.

Tästä eteenpäin kirjoitusaikaa on vain 60s, joten: Kiitos kaikille ja säiden haltijoille ja erityisesti sille retkikuntalaiselle tai omaiselle joka myi sielunsa näiden säiden eteen.

Teltta on tärtein varuste.

Ja se tuuli, se joka puri poskia ja pieksi silmiin kovia kiteitä syöpyi syvälle sydämeen jättäen lämpimän muistojäljen jäätiköltä lokkien kirkuessa . Semmosta se on tämä lokkien elo näillä pohjoisilla leveyksillä.Tunnelma tiivistyy, viimeisä päiviä viedään. Mursut on isoja ja isohampaisia.

get outside at least once every day. even if it means crawling around an igloo in a blizzard. c ritter. Kelloa vastaan kirjoitetaan, huomenna kylille, tavarat kasaan ja nauttimaan porukalla hyvää ruokaa (ja juomaa?).

Kauheen kivaa, ihan mahtavaa, mieletöntä! ja kierrokset nopeutuu kuin lumituisku pihalla, kaunista, niin kovin kaunista.

ihan mielettömät fiilikset.

Vuorien seinään muodostui varjot ja kärjet värjäytivät punaisseksi.Kyllä se siitä, sanoi Tsaikovsky. yli 300km hiihdetty huomenna viel 10. Kahdeksan ihmistä on kuin keitin.

4 wonderful days of mountaineering and a beautiful ice cave! Mahtava reissu ja mukavaa menoa, nyt tiiviisti teltassa ja naksuja naamaan.
Pusut ja halit!

Molemmat huiput, jääkarhut, mursu, jääluola, maisemat, merijää. Wau!

Kylillä ei ole totuus.

En pyydä enää mitään muuta 🙂 Jaa että joo että tuota. hiihdettiin kapungiin bisseä hakemaan. Lumisokeus kuulemma polttaa silmiä. Hui!

svalbard!!!!!!!!!!!! Skiing, fun, great time!!! want some more!

– Retkikunta

3 Kommenttia

  1. On ollut hieno ja kokemuksista rikas ja ja mahtava R E I S S U ! Naantalissa luettu plokeja vähäisetkin hiuksetpystyssä ja kateellisena kun ei itsepääse tollaisille reissuille. Tulkaahan jo kotsuomeen päin tainiin tuuttehantyö mutta milloin et osaaolla kentällä oikeiseen aikaan. iskä st

  2. Onnittelut upeasta suorituksesta kaikille, on ollut jännittävää ja vähän kateuttakin herättävää lueskella teidän juttuja iltaisin! Olette te sitkeää porukkaa!

  3. Hienoa, turvallista loppusuoraa. Vaikka kolmen viikon hiihtosuorite ei omaan pirtaan varsinaisesti kolahda, enkä ole kateellista sorttiakaan, ihme olisi, jos ei retkikuntaa seuranneena ainakin kohtuullisesti kismittäisi ettei ole hankkiutunut mukaan matkaan 🙂 Kuvasatoa Huippuvuorten hulppeista maisemista ja kohtaamisista odotellessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *