Suomalainen Ankarat avotunturit -retkikunta on ylittänyt hiihtäen Grönlannin mannerjäätikön perjantaina 20.5. Viisihenkinen retkikunta aloitti matkansa 24.4. jäätikön länsilaidalta läheltä Kangerlussuaqin kylää ja saapui 20.5. jäätikön itäreunalle Nagtivit-vuonon rantaan.

Matkaa kertyi noin 550 kilometriä ja sen taittamiseen kului 26 vuorokautta. Retkikunta toteutettiin omin lihasvoimin ilman ulkopuolista apua. Retkikunta oli varautunut 30 päivän matkaan, joten kunkin hiihtäjän ahkiot painoivat matkan alkaessa noin 80kg, osalla siis reilusti yli oman painonsa! Grönlannin ennätyslämmin kevät edisti osaltaan matkan kulkua, mutta toisaalta teki jäätikön reunojen railoalueista hankalakulkuisia. Auringonpaisteen lisäksi retkikunta koki jäätiköllä myös -30°C pakkasia ja kovia tuulia.

Ankarat avotunturit -retkikunta on ensimmäinen kaupallinen suomalaisretkikunta, joka on ylittänyt Grönlannin mannerjäätikön. Lisäksi retkikunta juhlisti hiihdollaan ensimmäisen suomalaisen jäätikön ylityksen 50-vuotisjuhlaa (Boucht-Pihkala-retkikunta vuonna 1966).

Retkikuntaan kuuluvat:
Jaakko ”Korpi-Jaakko” Heikka (opas), Taipalsaari/Riihimäki
Tero Lähde, Naantali
Tomi Löfman, Jyväskylä
Niina Rautiainen, Tampere
Paula Strengell, Tampere

Lue blogista koko matka!

Retkikunta palaa Suomeen lauantaina 28.5. Siihen saakka viestejä ja yhteydenottopyyntöjä retkikunnalle välittää retkikunnan yhteyshenkilö (Nina Teirasvuo; pohjoisemmas@gmail.com).

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *