18.4.17 / Päivä 19
10,2 km
3- legiä
korkeus: 0 m
sää: Ihan hito hyvä! Pikku pakkanen, aurinkoa, tyyntä
sijainti: Longyearbyen

Perfect spot

Aamu alkaa hyvin aikaisin. Lähtö liikkeelle on jo kuudelta aamulla. Leiriin on saavuttu vasta lähempänä kymmentä illalla. Olemme Billefjorden-vuonon rannalla ja alueella tiedetään liikkuvan jääkarhuja. Yöllä pyörii jääkarhuväijy, joka lyhentää yöunia entisestään. Kaikkia taitaa väsyttää enemmän tai vähemmän.

Leiri saadaan ajoissa pakattua ja pulkkien päälle. Lähdemme etenemään kohti noutopaikkaa merenjäällä. Laivan pitäisi tulla noutamaan meitä avoveden rajalta. Illalla olemme arvioineet matkaa olevan noin 5-6 legin verran.

Matka taittuu suksin, jääraudoin tai leirikengin suolavesisohjossa. Jo toisen legin lopussa olemme saavuttaneet avoveden rajan ja maista merelle työntyvän pienen niemennokan. Nousemme niemelle ja alamme odottaa laivaa. Osa porukasta tutkii lähiymäristöä kävellen osan jäädessä ahkioiden luokse lepäilemään.

Retkikunnan ollessa jälleen kasassa alkavat loputkin kaivella makuualustoja telttakääröjen kätkoistä. Makuupusseja otetaan esiin ja keittimiä sytytetään ja lettutaikinaa valmistetaan. Syödään ja lepäilään. Aurinko paistaa liki pilvettömältä taivaalta ja ei tuule. Tämä on täydellinen paikka juuri nyt.

Laiva saapuu sovitusti puolenpäivän maissa noin parinkilometrin päähän meistä. Hiihdämme laivalle, jossa risteilymatkustajat hämmästelevät saapumistamme. Alkaa matka takaisin Longyearbyeniin, josta lähdimme hiihtämään liki kolmeviikkoa sitten.

Retkikuntalaiset ovat onnellisesti perillä.

– Ville

Kuvassa: Kari ja Nina täydellisessä paikassa. (Kuva: Korpi-Jaakko)

9 kommenttia

  1. Voi että, ihan mahtavaa ja mahtavia kuvia!! Elin niin joka päivä mukananne:) Hienoa, että saitte matkan turvallisesti tehdyksi!! ONNITTELUT KAIKILLE MAHTAVASTA SUORITUKSESTA !!! OOT UPEITA!!!!!

  2. Hieno reissu ollut teillä – paljon olette nähneet ja kokeneet. Onnittelut koko retkikunnalle! Eikun uutta suunnittelemaan…. 😉

  3. Onnittelut perille pääsystä! On ollu mielenkiintoista seurata seikkailua näin blogin välityksellä! 🙂
    -Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *