Päivä 4
5.4.2015
Sijainti: Lomonosovfonna
Kuljettu matka: 20,9 km
Sää: -15,8C aurinkoista. Itätuulta 7 m/s

Neljäs päivä alkoi hyvin nukutun yön jälkeen tukevalla aamiaisella Florabreenin yläosassa. Edellisen päivän ylämäet olivat takanapäin. Tämän päivän suuntana oli Lomonosovfonna, tasainen jäätikkö. Otimme suunnan pohjoiseen, ja lähdimme etenemään. Jäätikkö tuntui loputtomalta. Kiintopisteitä ei juurikaan näkynyt, joten suunta piti katsoa varjoistamme.

Matka jatkui ja jatkui suoraan eteenpäin. Ympärillä tasaista valkoista lakijäätikköä. Tuntui hienolta. Melko nopeasti kaikki harhailevat ajatukset loppuivat, ja pää tuntui tyhjältä. Ikään kuin jäätikkö olisi puskenut ajatukset väkisin pois. Tämä on juuri se asia jota täältä on tullut hakemaan. Tyhjyys. Kotioloissa joutuu tekemään töitä että pääsee yhtä hyvään mielentilaan.

Kevyt etelätuuli joudutti matkaa. Sää oli lähes täydellinen. Tunti toisensa jälkeen jatkoimme matkaa. Välillä ruoka, ja sitten taas jatkettiin samaa suoraa etenemistä. Mikäs siinä on suoraan mennessä. Eipä tarvi ajatella mihin suuntaan kääntyy. Pohjoinen on helppo suunta edetä. Aluksi kuljimme varjojemme suuntaan. Loppupäivästä varjot olivat 45 astetta oikealla puolellamme. Noinhan se aurinkokellokin toimii. Huomenna varmaan sama homma jatkuu. Toivottavasti tämä hieno jäätikkö ei ihan heti loppuisi. On sen verran nautinnollista touhua.

Leiri laitettiin keskelle tasaista jäätikköä. Täällä olikin paljon hyviä ja tasaisia kohtia teltalle. Nyt tässä makoillaan keittimen tohinassa, ja kohta syödään todella makoisaa kinkkupastaa ja nautitaan tästä rennosta lojumisesta vastapainona kahdeksan tunnin hiihtopäivälle. Viskiäkin vois vaikka vähän maistaa.

– Jarkko

Suuret kiitokset kaikista blogiin tulleista kommenteista ja tsemppauksista!

Nora: Huikeeta Garo, et oot meijän messissä 🙂 !! Muuten, unohdin välittää tän blogin Petelle ja Mikolle 🙂 välitätkö niin tietävät missä viipotan.

(Toim.huom. Jäätikkö ei ole tasainen. Mennään kyllä tasaisesti ylös ja alas. 🙂 )

5 kommenttia

  1. Hienoa, hienoa. Niinkuin blogi kertoo…juuri näitä kokemuksia lähditte etsimään. Jokaiselle teille yhdessä ja erikseen voimia. Pääsiäisen jatkoja jopa kesäisestä Suomesta! J&N erityisterkut!

  2. Näitä on hauska lukea, kun joka päivä on eri kirjoittaja vuorossa. Tulee aina vähän eri tyyliset tarinat. On mukavaa, kun kirjoituksista välittyy se, miten eri ihmiset kokevat asioita. Turvallista ja mukavaa jatkoa retkikunnalle!

  3. Allekirjoitan TapaniK:n kommentin, mukava lukea monenlaisia postauksia! Toki päällikkösmies Heikan lyyrinen ulosanti on myös mahtavaa tavaraa! Pitäkäähän aisat kireinä ja jatkakaa hyvää työstöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *