• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Packraftilla on helppo laskea koskia, mutta parhaiten homma sujuu kun tietää mitä tekee. Tällä kurssilla opit perusteet koskien laskemisesta turvallisesti packraft-lautalla.

Kurssi järjestetään kesällä 2021 viisi kertaa: sunnuntai 13.6.,  lauantai 19.6. perjantai 16.7., lauantaina 31.7. ja sunnuntaina 1.8.

Paikka: Ahvionkoski, Kymijoki, Kouvola

Hinta: 79 eur/hlö (sis. ALV 10%)
+ tarvittaessa lauttavuokra 30 euroa (sis ALV 24%)

Ryhmäkoko: 4-6 hlö (koronarajoitukset huomioiden)

Kurssilla käsitellään mm.

  • packraft-melojan koskimelontavarustus
  • kosken rakenne, virran lukeminen ja turvallisen laskureitin suunnittelu
  • erilaiset perusmelontatekniikat koskessa (erityisesti lossaaminen)
  • turvallisuusnäkökohdat, erityisesti self-rescue

Ohjaajana kurssilla toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen ja tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 30 eur (sis ALV).

Tarvitset kurssille: kuiva- tai märkäpuvun (Kesäkuussa vesi on vielä kylmää!), melontatossut tai lenkkarit, pyyhe ja kuivat vaatteet sekä lounas, välipaloja ja juotavaa sekä muistiinpanovälineet.

Ilmoittautumiset viimeistään 7vrk ennen kurssin alkua.

Kokoonnumme Kuovinkallion laavulle klo 10:00, jossa aloitamme kurssin lyhyellä teoriaosuudella. Teorian jälkeen siirrymme lauttoihin. Päivän alkupuoli melotaan rauhallisesti virtaavassa vedessä. Sen jälkeen pidetään lounastauko laavulla ennen kuin suuntaamme käytännön harjoitteluun Ahvionkosken Martinkoskeen (luokka 1-2). Päivän päätteeksi patikoimme Martinkoskelta n. 1,5 km takaisin laavulle. Kurssi päättyy klo 17:00 mennessä.

Lähde matkaan!