• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Packraftilla on helppo laskea koskia, mutta parhaiten homma sujuu kun tietää mitä tekee. Tällä kurssilla opit perusteet koskien laskemisesta turvallisesti packraft-lautalla.

Packraft koskimelonnan perusteet -kurssi on ollut todella suosittu kesällä 2021 ja sen vuoksi järjestämme vielä yhden kurssin 28.8. Kesän muut kurssit ovat toistaiseksi täynnä ja tarjolla on vain varasijoja.

Paikka:
Ahvionkoski, Kymijoki, Kouvola

Hinta:
79 eur/hlö (sis. ALV 10%)
+ tarvittaessa lauttavuokra 30 euroa (sis ALV 24%)

Ryhmäkoko: 4-6 hlö (koronarajoitukset huomioiden)

Kurssilla käsitellään mm.

  • packraft-melojan koskimelontavarustus
  • kosken rakenne, virran lukeminen ja turvallisen laskureitin suunnittelu
  • erilaiset perusmelontatekniikat koskessa (erityisesti lossaaminen)
  • turvallisuusnäkökohdat, erityisesti self-rescue

Ohjaajana kurssilla toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 1 tai vastaava osaaminen) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen ja tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 30 eur (sis ALV).

Tarvitset kurssille: säänmukaisen melontavaatetuksen (kylmällä kuiva- tai märkäpuku on paras), melontatossut tai lenkkarit, pyyhe ja kuivat vaatteet sekä lounas, välipaloja ja juotavaa sekä muistiinpanovälineet.

Ilmoittautumiset viimeistään 7vrk ennen kurssin alkua.

Kokoonnumme Kuovinkallion laavulle klo 10:00, jossa aloitamme kurssin lyhyellä teoriaosuudella. Teorian jälkeen siirrymme lauttoihin. Päivän alkupuoli melotaan rauhallisesti virtaavassa vedessä. Sen jälkeen pidetään lounastauko laavulla ennen kuin suuntaamme käytännön harjoitteluun Ahvionkosken Martinkoskeen (luokka 1-2). Päivän päätteeksi patikoimme Martinkoskelta n. 1,5 km takaisin laavulle. Kurssi päättyy klo 17:00 mennessä.

Lähde matkaan!