• Aiempi kokemus:
    vähintään Meloja 2 tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 3/5

Kun perusteet koskien melomisesta packraft-lautalla ovat hallussa, on hyvä syventää osaamistaan jatkokurssilla tai melomalla kokeneempien seurassa.

Aika: sunnuntai 29.8.2021

Paikka: Ahvionkoski, Kymijoki, Kouvola

Hinta: 79 eur/hlö (sis. ALV 10%)
+ tarvittaessa lauttavuokra 30 eur (sis ALV 24%)

Ryhmäkoko: 4-6 hlö (koronarajoitukset huomioiden)

Kurssilla käsitellään mm.

  • packraft-melojan koskimelontavarustus
  • kosken rakenne, virran lukeminen ja turvallisen laskureitin suunnittelu
  • erilaiset melontateniikat koskessa (erityisesti akanvirtakäännökset)
  • turvallisuusnäkökohdat, erityisesti kaverin auttaminen

Ohjaajana kurssilla toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Kurssille osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (vähintään Meloja 2 tai vastaava osaaminen, esim. aiemmin käyty Packraft koskimelonnan perusteet) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen ja tarvittaessa lainaksi melontaliivit ja kypärän. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 30 eur (sis ALV).

Tarvitset kurssille: säänmukainen melontavaatetus (kylmällä kuiva- tai märkäpuku on oikea valinta), melontatossut tai lenkkarit, pyyhe ja kuivat vaatteet sekä lounas, välipaloja ja juotavaa sekä muistiinpanovälineet.

Ilmoittautumiset viimeistään 7vrk ennen kurssin alkua.

Kokoonnumme Kuovinkallion laavulle klo 10:00, jossa aloitamme kurssin lyhyellä teoriaosuudella. Teorian jälkeen siirrymme lauttoihin. Aluksi kertaamme perusteet rauhallisemmin virtaavassa vedessä, jonka jälkeen siirrymme suurempiin kuohuihin.

Puolivälissä päivää pidämme lounastauon maastossa (Varaa mukaasi eväät ja vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuna!) Iltapäivällä jatkamme harjoittelua koskissa. Kurssilla on ”uimatakuu” eli kaikki pääsevät koskeen uimaan. 😉 Päivän päätteeksi patikoimme n. 1,5km tietä pitkin takaisin Kuovinkallion laavulle. Kurssi päättyy klo 17:00 mennessä.

Lähde matkaan!