• Aiempi kokemus:
    Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Muutaman vuoden tauon jälkeen suuntaamme jälleen hiitämään Kolmen valtakunnan alueelle Barraksen, Pältsanin ja Isdalenin jylhiin maisemiin!

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen ja vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen.

Tällä reissulla sukset suunnataan Kilpisjärveltä länteen ja hiihdetään kolmen eri valtakunnan tuntureille ja laaksoissa sekä käydään myös sillä kuuluisalla rajapyykillä.

Kilpisjärven länsipuolella avautuu jylhän vuoristoinen tunturimaisema, jota hallitsevat kuvaukselliset Barras- ja Pältsan-tunturit. Niiden takaa löytyy mm. karu Isdalenin laakso pienine jäätiköineen. Näilläkin puuttomilla tunturiseuduilla olosuhteet voivat olla erittäin haastavia vaihdellen nollakelin lumimyrskyistä paukkupakkasiin, mutta alueen kauneus palkitsee rohkean vaeltajan.

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollista vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Vaellus alkaa Kilpisjärveltä, jonne on hyvät julkiset kulkuyhteydet*. Aloitamme Kilpisjärveltä klo 10 varusteiden valmistelemisella ja pakkaamisella. Suksille siirrytään puolen päivän aikoihin. Kilpisjärvelle on hyvä saapua jo edellisenä iltana.

Kolmen valtakunnan hiihtovaelluksella hiihdämme Kilpisjärveltä Ruotsin ja Norjan vuorille. Hiihdämme ensin Kilpisjärven yli Kolmenvaltakunnan rajapyykille. Pyykiltä matka jatkuu länteen Barras- ja Pältsa-tuntureiden suuntaan. Kolmantena päivänä hiihdämme karuun Isdalenin laaksoon. Isdalenin jälkeen käännämme kurssin hiljalleen itään ja koilliseen ja palaamme Duoibal-tunturiylängön kautta takaisin Kilpisjärvelle. Matkaa kertyy viikon aikana reilut 100 kilometriä.

Sään ja aikataulun salliessa voimme käydä ihailemassa maisemia myös jonkun alueen tunturin laelta. Reitille kertyy nousumetrejä hieman enemmän kuin muilla viikon vaelluksillamme ja sen vuoksi reissu on fyysisesti aavistuksen vaativampi. Vaelluksella majoitutaan teltoissa.

*Tällekin vaellukselle pääset kätevästi julkisilla: Hyppää vaikka yöjunaan Kolariin ja ota sieltä, tai etelämpää, bussi Kilpisjärvelle. Sama onnistuu myös takaisinpäin! Autamme myös kimppakyytien järjestämisessä.

Lähde matkaan!