• Aiempi kokemus:
    Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Pisimmätkin matkat alkavat ensimmäisestä askeleesta. Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen avaa ladun talviseen luontoon ja arktisille lakeuksille.

Kurssi koostuu kahdesta etäyhteyksin toteuttavasta teoriaosiosta ja yhdestä yön yli kestävästä harjoitusretkestä. Retkellä hiihdämme ahkiot perässä, leiriydymme ja yövymme teltoissa samaan tapaan kuin hiihtovaelluksilla ja retkikunnissa. Kurssin pääpaino on tekniikkoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta. Samalla pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ja tuleviin vaelluskavereihisi.

COVID-19: Kurssit järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti: teoriaopetus tapahtuu etänä, harjoitusretki toteutetaan pienryhmissä ja ulkona turvavälien pitäminen on helppoa. Muistathan noudattaa ohjeistuksia ja tulethan kurssille vain oireettomana.

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssi koostuu kolmesta osiosta. Ilmoittaudu haluamallesi harjoitusretkelle ja valitse samalla itellesi sopivat etäosiot. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta tai erikoisvarusteita. Seikkailumieli ja kohtalainen kunto riittävät!

A- ja B-moduuli ovat etäosioita. Voit valita itsellesi sopivat ajankohdat useista arki-illoista. Etäosiot eivät ole vain itseopiskelua vaan kokeneet oppaamme tarjoavat sinulle tuhdin tietopaketin arktisiin hiihtovaelluksiin liittyen (kts. Ohjelma-välilehti) ja vastaavat kysymyksiisi.

C-moduuli on yön yli kestävä harjoitusretki, jolla pääset jalostamaan tiedot taidoiksi. Aluksi tutustumme käytännössä tärkeimpiin varusteisiin (ahkio, keittimet, teltat) ja niiden käyttöön. Sen jälkeen suuntaamme sukset jalassa ja ahkio perässä pienelle harjoitusretkelle. Retkellä hiihdetään molempina päivinä 5-10km olosuhteista riippuen. Hiihdon jälkeen pystytämme leirin lumelle tai jäälle. Yö vietetään teltoissa samaan tapaan kuin arktisissa retkikunnissa: juomavesi sulatetaan lumesta, ruoka valmistetaan bensakeittimillä ja yö nukutaan lämpimissä makuupusseissa. Aamiaisen jälkeen puramme leirin ja hiihdämme takaisin lähtöpaikalle. Retkellä pääpaino on tekniikkoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta. Kurssi ei ole fyysisesti vaativa.

Ilmoittautuessasi, valitse aikatauluihisi sopivat etäosiot ja haluamasi harjoitusretki. Huomioithan, että moduulit tulee suorittaa järjestyksessä A-B-C.

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssi antaa sinulle valmiudet osallistua viikon mittaisille tunturivaelluksillemme.

Kurssin hintaan sisältyy ahkio sekä parin kanssa jaettavavat talviteltta, keittimet polttoaineineen ja keitinlaatikko sekä ryhmän yhteinen turvallisuusvarustus. Muita varusteita saatavilla vuokralle.

Kurssilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Huomioithan, että moduulit tulee suorittaa järjestyksessä A-B-C.

A-moduuli, 2½ tuntia yhtenä arki-iltana etäyhteydellä:
(Tarjolla klo 18:00-20:30 ti 18.1.22, ma 24.1.22 ja to 10.2.22)
– talviolosuhteet pohjoisilla ja arktisilla alueilla
– (vaativilla) talvivaelluksilla tarvittavat varusteet
– ruoka (vaativilla) vaelluksilla

B-moduuli, 2½ tuntia yhtenä arki-iltana etäyhteydellä:
(Tarjolla klo 18:00-20:30 to 20.1.22, ke 26.1.22 ja ti 15.2.22)
– retkikuntatyylin rutiinit ja liikkuminen
– riskit ja turvallisuus talvivaelluksilla
– treeni ja valmistautuminen vaativille talvivaelluksille

C-moduuli eli yön yli kestävä harjoitusretki:
– aloitus klo 13: harjoitellaan keittimien käyttöä ja teltan pystytystä
– pakataan ahkiot ja hiihdetään (5-10km) kohti leiripaikkaa
– leiriytyminen
– ilta vietetään leirissä lämpimästä teltasta nauttien, yö nukutaan makuupussissa
– aamutoimien ja leirin purun jälkeen hiihdämme (5-10km) takaisin lähtöpaikalle
– retki päättyy viimeistään klo 12

Lähde matkaan!