• Aiempi kokemus:
    Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 1,5/2
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Avaamme vaelluskauden heti vuodenvaihteen jälkeen kaamosvaelluksella Inarijärvelle. Kaamosaikaan Inarin lakeudet ovat varsinainen jääerämaa: jäistä lakeutta riittää silmän kantamattomiin ja muut kulkijat ovat harvassa.

Kaamosvaellus on oma, hieno lajinsa: hämärää valoisaa on vain kuutisen tuntia päivässä ja pakkanen voi paukkua neljässäkympissä… Toisaalta kaamos on myös mielettömän kaunista: lyhyt päivä on pelkkää jatkuvaa pastellinsävyistä auringonlaskua, revontulet loimuavat taivaalla eikä erämaan rauhaa riko juuri mikään.

Inarijärvellä hiihtäminen on fyysisesti verraten helppoa, koska isompia mäkiä ei ole ja kaamosaikaan hiihtopäivät ovat kohtalaisen lyhyitä. Kova pakkanen ja pimeys voivat kuitenkin tehdä reissusta haastavan eli perustaitojen ja varustuksen on oltava kunnossa. Yöpyminen tapahtuu retkikuntatyyliin teltoissa, mutta tähän kaamosreissuun mahtuu myös pientä luksusta saunallisen tupayön muodossa…

  • AJANKOHTA: 2.-7.1.2023
  • HINTA: 649 €
  • OSIO:

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, hiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollista vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: opastuksen, yhden tupayön vaelluksen aikana sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Inarijärven kaamosvaellus alkaa alkuillasta 2.1. Ivalosta Ivalo Campingiltä. Varusteet valmistellaan ja reissun ohjelmaan tutustutaan jo poikkeuksellisesti edellisenä iltana, jotta seuraavana päivänä saadaan hyödynnettyä kaikki valoisa aika hiihtoon. Saavu siis paikalle jo 2.1.2023. Majoitus ei sisälly vaelluksen hintaan. Voit majoittua esim. Ivalo River Campingissä tai muualla lähialueella.

Hiihto-osuus starttaa aamulla 3.1. Lopullinen reitti riippuu jää- ja lumioloista, mutta hiihdämme Inarijärven eteläosien sokkeloisessa saaristossa ja vierailemme mahdollisuuksien mukaan mm. Korkia-Mauran jääluolalla ja käymmä ihmettelemässä Ukonsaarta. Jokaisena päivänä hiihdetään 15-20 kilometriä ja kolme ensimmäistä yötä vietetään tavalliseen tapaan vaellusteltoissa.

Vaelluksen viimeistä yötä juhlistamme vuokratuvalla, eli silloin on mahdollisuus päästä nukkumaan sisätiloihin ja saunaan lämmittelemään kaamoksen kohmettamia lihaksia. Vaikka tykkäämmekin telttailla, niin ei pieni luksus silloin tällöin pahaa tee.

Tupayöpymisen jälkeen hiihdämme vielä noin 15km takaisin aloituspaikkaamme ja siirrymme siitä Ivaloon muistelemaan reissua ja valmistautumaan kotimatkaan.*

* Matka kotoa Ivaloon ja takaisin ei sisälly hintaan. Kannustamme kimppakyyteihin ja autamme niiden järjestelyssä. Tälle vaellukselle pääset kätevästi myös julkisilla: hyppää vaikka yöjunaan Rovaniemelle ja ota sieltä bussi Ivaloon. Sama onnistuu myös takaisinpäin!

Lähde matkaan!