• Aiempi kokemus:
    Packraft-koskimelonnan jatkokurssi tai vastaava osaaminen
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 3/5

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT. UUDESTAAN ENSI VUONNA!

Haastavampi koskimelontaretki niille, joilla on jo kokemusta. retkellä melontaan kymijoen alaosien klassikko-osuus koivukoskelta langinkoskelle.

 

Aika: sunnuntai 5.6. klo 17:00-20:00
Paikka: Langinkoski, Kymijoki, Kotka
Hinta: 69 eur/hlö (sis. ALV 10%)
Ryhmäkoko: 3-6 hlö

Retkellä melotaan Kymijoen alaosan klassikko-osuus Koivukosken padolta Langinkoskelle eli käytännössä merelle saakka. Matkaa kertyy noin 5 kilometriä, mutta matkalle osuu useita 1-3 -luokan koskia. Parhaat palat voidaan laskea useampaan otteeseen erilaisia linjoja ja tekniikoita kokeillen.

Kymijoen alaosien melonta onnistuu vain kun Koivukosken padosta juoksutetaan riittävästi vettä. Tyypillisesti tämä on mahdollista vielä kesäkuun alussa.

Oppaana retkellä toimii yli 10 vuotta packraft-melontaa harrastanut koskimelontaopas (Suomen Soutu- ja melontaliitto ry) Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka.

Retkelle osallistuminen edellyttää aiempaa melontakokemusta (aiemmin käyty Packraft koskimelonnan jatkokurssi tai hyvä koskimelontakokemus kajakilla) sekä kohtalaista fyysistä kuntoa. Kysy, jos et ole varma!

Hinta sisältää opastuksen sekä melontaliivit ja kypärän lainaksi. Mikäli sinulla ei ole omaa packraft-lauttaa, lautan varusteineen voi vuokrata erikoishintaan 20 euroa (sis ALV).

Tarvitset kurssille: säänmukainen melontavaatetus (todennäköisesti kuiva- tai märkäpuku on oikea valinta), melontatossut tai lenkkarit, pyyhe ja kuivat vaatteet sekä välipaloja ja juotavaa.

Ilmoittautumiset viimeistään 7vrk ennen retken alkua. Koska retken onnistuminen riippuu vesitilanteesta, saat tiedon retken toteutumisesta 1.6.2022.

Kokoonnumme Langinkoskentien parkkipaikalla klo 17:00. Jätämme autot odottamaan parkkipaikalle ja siirrymme taksilla aloituspaikalle Koivukoskelle. Koivukoskella täytämme lautat ja suuntaamme alavirtaan!

Matkalle osuu useita koskia, joista kiinnostavimmat voidaan laskea useampaan kertaan eri tekniikoita ja laskulinjoja kokeillen. Puolivälissä matkaa pidetään evästauko sopivalla rannalla kosken äärellä. Pääpaino tällä retkellä on koskien laskemisessa eli enemmän melontaa ja vähemmän taukoja.

Retki päättyy Langinkoskentien parkkipaikalle klo 20:00.

Lähde matkaan!