• Aiempi kokemus:
    Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 3/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Ankarat avotunturit täyttää tulevana kautena 10 vuotta ja sitä on syytä juhlistaa, mitenkä muuten kuin 10 päivän hiihtovaelluksella!

10-vuotisvaellus suuntaa Ruotsin suurtuntureille. Aloitamme hiihtovaelluksen Vietaksesta ja päätämme sen Abiskoon kulkien Kebnekaisen massiivin viertä.

Huom! Ilmoittautuminen avataan myöhemmin portaittan, haluamme muistaa vanhjoa asiakkaitamme.

Osallistujilta edellytetään Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssin suoritusta. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollista vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää:
– opastuksen
– vaelluksella tarvittavan ahkion
– talviteltan varusteineen (jaettu parin kanssa)
– keittimet, polttoaineen ja keitinlaatikon (jaettu parin kanssa)
– retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen

Vaelluksen minimiryhmäkoko on 6 henkilöä, maksimi 12 henkilöä.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit matkaehtoja.

Tapaamme Jällivaarassa 6.2., josta siirrymme yhteiskuljetuksella hiihdon aloituspisteeseen Vietakseen.

Vietaksesta hiihdämme upealla suurtunturialueella Ivarstenin kautta Kebnekaisen massiivin naapuriin. Sälkalla majoitumme tuvassa, jossa nautimme leppoisista löylyistä ja kohotamme maljan 10 vuoden ladulle arktisessa hiihdossa. Seuraavana päivänä jatkamme vaellusta kohti Abiskoa. Abiskosta matkaamme junalla takaisin aloituspaikkaan Jällivaaraan.

Hinta sisältää kuljetukset Jällivaara-Jällivaara, tupamajoituksen Sälkalla, teltan varusteineen, keittimet varusteineen ja polttoaineineen, yhteisen erikoisvarustuksen sekä opastuksen.

Lähde matkaan!