Kebnekaisen kierros, Pohjois-Ruotsi

Kebnekaise vaellus

Kebnekaisen kierros, Pohjois-Ruotsi

  • Aiempi kokemus: Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Seuraavaksi maaliskuussa 2022!

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Kebnekaisen tunturivaellus vie sinut vuoristoiseen erämaahan Ruotsin korkeimpien tuntureiden äärelle. Jylhän vuoristoisen alueen sydämen muodostaa Kebnekaisen tunturimassiivi, jonka kierrämme vaelluksen aikana.

Olosuhteet voivat olla tuntureilla erittäin haastavia vaihdellen lumimyrskyistä paukkupakkasiin. Lähempänä huhtikuuta sää on kuitenkin suurella todennäköisyydellä hyvä, mahdollistaen jylhistä maisemista nauttimisen.

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” -kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: opastuksen, majoittumisen sisätiloissa ennen ja jälkeen vaelluksen sekä vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen sekä retkikunnan yhteisen erikoisvarustuksen.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Vaellus alkaa Nikkaluoktasta, jossa yövymme sisämajoituksessa ja valmistaudumme vaellukseen. Sieltä aloitamme seitsemänpäiväisen noin 100 kilometrin hiihtovaelluksen Kebnekaisen tunturimassiivin ympäri. Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa.

Vaelluksen jälkeen siirrymme takaisin sisämajoitukseen huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen.

Pvm

05. - 13.03.2022
Expired!

Hinta

749,00€
Ilmoittaudu

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!