Johdatuskurssi Niittylahti, Joensuu

Johdatus talvivaellus

Johdatuskurssi Niittylahti, Joensuu

  • Ei edellytä aiempaa kokemusta
  • Fyysinen vaativuus: 1/5
  • Tekninen vaativuus: 1/5

Pisimmätkin matkat alkavat ensimmäisestä askeleesta. Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen avaa ladun talviseen luontoon ja arktisille lakeuksille.

Niittylahden kurssi 8.-9.2.21 toteutetaan yhteistyössä Riverian Niittylahden opiston kanssa ja se koostuu perinteiseen tapaan aamupäivän teoriaosiosta ja yön yli kestävästä harjoitusretkestä. Retkellä hiihdämme ahkiot perässä, leiriydymme ja yövymme teltoissa samaan tapaan kuin hiihtovaelluksilla ja retkikunnissa. Kurssin pääpaino on tekniikkoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta. Samalla pääset tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ja tuleviin vaelluskavereihisi.

Opiskelijoiden aikataulujen vuoksi kurssi pidetään arkipäivinä, mutta se on avoin myös muille kiinnostuneille. Huom. Tälle kurssille ilmoittautuminen tapahtuu poikkeuksellisesti sähköpostilla. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä: info@avotunturit.fi

Niittylahden kurssi 8.-9.2.21 koostuu perinteisesti aamupäivän teoriaosiosta ja yön yli kestävästä harjoitusretkestä. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta tai erikoisvarusteita. Seikkailumieli ja kohtalainen kunto riittävät!

Päivä alkaa sisätiloissa teoriaopetuksella ja varusteisiin tutustumisella. Iltapäivällä siirrymme ulos, jossa tutustumme tärkeimpiin varusteisiin (ahkio, keittimet, teltat) ja niiden käyttöön. Sen jälkeen pakkaamme ahkiot ja suuntaamme sukset jalassa pienelle harjoitusretkelle Pyhäselän jäälakeudelle. Retkellä hiihdetään molempina päivinä noin 10 km olosuhteista riippuen. Hiihdon jälkeen pystytämme leirin jäälle. Yö vietetään teltoissa samaan tapaan kuin arktisissa retkikunnissa: juomavesi sulatetaan lumesta, ruoka valmistetaan bensakeittimillä ja yö nukutaan lämpimissä makuupusseissa. Aamiaisen jälkeen puramme leirin ja hiihdämme takaisin lähtöpaikalle. Retkellä pääpaino on tekniikoihin, välineisiin ja rutiineihin tutustumisessa käytännön harjoittelun kautta, kurssi ei ole fyysisesti vaativa.

Johdatus arktiseen hiihtovaeltamiseen -kurssi antaa sinulle valmiudet osallistua viikonmittaisille tunturivaelluksillemme.

Kurssilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Kurssi alkaa maanantaina 8.2. klo 9:00 ja päättyy tiistaina 9.2. klo 14:00 mennessä.

Opetusaiheet:
– talviolosuhteet pohjoisilla ja arktisilla alueilla
– (vaativilla) talvivaelluksilla tarvittavat varusteet
– ruoka (vaativilla) vaelluksilla
– retkikuntatyylin rutiinit ja liikkuminen
– riskit ja turvallisuus talvivaelluksilla
– treeni ja valmistautuminen

Talvivaeltamisen ja leirielämän rutiineja harjoitellaan retkellä, jolla hiihdetään molempina päivinä noin 10km ja yövytään teltoissa. Hiihto tapahtuu pääosin valmiilla urilla, joten myös latusuksilla pärjää (kunhan monot ovat riittävän lämpimät!).

Kurssin hintaan sisältyy opetuksen ja opastuksen lisäksi seuraavat varusteet harjoitusretkelle:
– ahkio
– teltta varusteineen (jaetaan parin kanssa)
– keitinlaatikko, keittimet ja polttoaine (jaetaan parin kanssa)
– ryhmän yhteinen turvallisuusvarustus

Omasta takaa tarvitset:
– talvioloihin sopivat vaatteet
– ruokailuvälineet, eväät ja juomista
– lämpimän makuupussin ja makuualustan*
– hiihtovälineet* (latusukset, eräsukset, tunturisukset, tms.)
– seikkailumieltä ja kohtalaisen kunnon

* Tarvittaessa saat meiltä vuokralle:
– tunturisuksipaketin
– makuupussisetin ja makuualustat
– lämpimät taukovaatteet

Jos tarvitset vuokravälineitä, ota yhteyttä info@avotunturit.fi.

Pvm

08. - 09.02.2021

Hinta

195,00€
Osiot
Ilmoittaudu

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!