Huippuvuoret, Spitsbergen

Huippuvuoret retkikunta

Huippuvuoret, Spitsbergen

  • Kokemus: tunturivaellus
  • Fyysinen vaativuus: 4/5
  • Tekninen vaativuus: 5/5

Ankarat avotunturit -koulutusohjelman huipennuksena on joukko vaativia hiihtoretkikuntia eripuolille arktista. Hiihtoretkikunta Huippuvuorille on kotimaisen arktisen retkeilyn klassikko, ja syystäkin! (Vilkaise vaikka Huippuvuoret 2018 -retkikunnan blogi-kirjoituksia!)

Huippuvuoret on Norjan hallinnoima saariryhmä keskellä jäämerta, puolivälissä Norjan pohjoisrannikolta Pohjoisnavalle. Saaret edustavat aitoa arktista luontoa parhaimmillaan: jylhiä vuoria, jäätyneitä vuonoja ja laajoja jäätiköitä. Monipuolinen linnusto, hylkeitä, naaleja ja jääkarhuja. Ja syrjäisen erämaan rauhaa. Kaikkea mitä hiihtovaelluskohteelta voi toivoa!

Huhtikuussa Huippuvuorten sää ja olosuhteet vastaavat jokseenkin Suomen Lappia maaliskuussa. Pakkanen voi laskea alle -30 °C, myrskytuulet voivat pakottaa välipäivän pitämiseen ja joskus pehmeä lumi tekee etenemisestä raskasta. Huippuvuorilla yötön yö alkaa kuitenkin jo huhtikuussa ja parhaimmillaan päivät ovat kauniita, aurinkoisia ja lähes helteisiä.

Retkikunnan jäsenten tulee olla osallistunut aiemmin tunturivaellukselle. Poikkeustapauksissa osallistuminen tunturivaellukselle on mahdollista myös samana vuotena ennen retkikuntaa.

Osallistujilta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja vaativalle arktiselle hiihtovaellukselle sopivia varusteita. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata sekä hankkia keskitetysti ennen vaellusta. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Hinta sisältää: opastuksen, pakollinen etsintä- ja pelastusvakuutuksen sekä ahkiot ja keitinlaatikot ja vaelluksella tarvittavat retkikunnan yhteiset erikoisvarusteet. Ankarat avotunturit tarjoaa opastuksen ja siihen liittyvät toimet, matkat ja majoitukset kukin osallistuja varaa itse. Se onnistuu helposti ja autamme tarvittaessa mielellämme näiden varaamisessa. Lennot suksipussin kanssa ja pari yötä Longyearbyenissä hostellimajoituksessa kustantavat noin 1000 euroa.

Retkikunnassa noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Retkikuntien kohteena on Huippuvuorten pääsaari Spitsbergen eli Länsimaa. Matka alkaa Longyearbyenistä, saaren pääkaupungista.

Vajaan kolmen viikon aikana hiihdetään noin 300 kilometriä ja olosuhteiden salliessa huiputetaan saarten korkein vuori Newtontoppen (1713m) ja todennäköisesti kaunein vuori Perriertoppen (1712m) sekä tutustutaan Pyramidenin hylättyyn neuvostoaikaiseen kaivoskaupunkiin.

Tyypillisenä vaelluspäivänä hiihdetään 7-8 tuntia ja yöt vietetään teltoissa. Ahkiot painavat alussa noin 70kg ja päivämatkat pitenevät, kun ahkio kevenee matkan edetessä. Jääkarhualueella pidämme leirissä vartiota turvallisuuden takaamiseksi.

Päätämme hiihdon Pyramidenin hylättyyn kaivoskylään, josta siirrymme laivalla takaisin Longyearbyeniin. Jo paluuristeily itsessään on hieno elämys! Lisäksi suosittelemme viettämään retkikunnan jälkeen päivän rauhassa palautuen ja Longyearbyenin nähtävyyksiin tutustuen. (Palautumispäivä on laskettu mukaan retkikunnan aikatauluun.)

Retkikunnan suunnittelu aloitetaan infotilaisuudella hyvissä ajoin etukäteen.

Huom. 2022 -retkikunta toteutetaan poikkeuksellisesti hieman lyhennettynä: Maastopäiviä kertyy 15 ja hiihtomatkaa n. 220km.

Ilmoittaudu suoraan sähköpostilla korpijaakko@avotunturit.fi

Pvm

24.03.2022 - 07.04.2022
Expired!

Hinta

2.590,00€

Matkanjohtaja

Korpi-Jaakko
Email
korpijaakko@avotunturit.fi

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!