Käsivarren erämaa-alue ja Halti, Suomi – Norja

Halti vaellus

Käsivarren erämaa-alue ja Halti, Suomi – Norja

  • Aiempi kokemus: Johdatus-kurssi
  • Fyysinen vaativuus: 2/5
  • Tekninen vaativuus: 2/5

Tunturivaelluksilla pääset viemään aiemmin opitut tiedot ja taidot käytäntöön. Samalla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja vaativiin vaellusympäristöihin hyvässä porukassa oppaan johdolla. Tunturivaellus antaa valmiudet vaativiin arktisiin retkikuntiin osallistumiseen ja vastaavien hiihtovaellusten itsenäiseen toteuttamiseen.

Käsivarren erämaa-alue on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen suurtunturialue, jolla sijaitsevat kaikki Suomen yli 1000 metriä korkeat huiput. Tunturialue on osa Skandinavian halkovaa Kölivuoristoa ja Pohjois-Norjan legendaarista Finnmarksvidda-tunturiylänköä. Alueen pohjoisimmassa kulmassa sijaitsee Halti-tunturi ja Suomen korkein kohta.

Olosuhteet Käsivarren suurtuntureille voivat olla hyvinkin vaativat vaihdellen erittäin voimakkaista myrskyistä paukkupakkasiin, mutta parhaimmillaan sää voi olla myös kauniin aurinkoinen ja lämmin ja maisemat ovat upeat

Osallistujilta edellytetään ”Johdatus arktiseen vaeltamiseen” kurssin suoritusta tai osallistumista aiemmille vaelluksille. Lisäksi edellytetään kohtalaista fyysistä kuntoa, seikkailumieltä, vaativiin talvioloihin sopivaa vaatetusta, lämmintä makuupussia, makuualustaa, tunturihiihtovälineitä ja muita retkellä tarvittavia välineitä. Tarvittavia varusteita on myös mahdollisuus vuokrata. Alle 18-vuotiaat ovat tervetulleita täysi-ikäisen holhoojan seurassa.

Huom. 2021 koronariskin pienentämiseksi vaellukseen ei kuulu yhteismajoitusta ennen ja jälkeen vaelluksen.

Hinta sisältää: opastuksen ja vaelluksella tarvittavan ahkion, teltan ja keitinlaatikon keittimineen, keittimen polttoaineen ja retkikunnan yhteisen turvallisuusvarustuksen.

Vaelluksilla noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Matka alkaa Kilpisjärven kylältä, jossa viimeistelemme vaellusuunnitelmat ja valmistelemme varusteet. Sieltä aloitamme kahdeksanpäiväisen noin 100 kilometrin hiihtovaelluksen Haltille ja takaisin. Kuljemme sivussa merkityltä reitiltä, jolloin saamme nauttia luonnon rauhasta ja harvemmin nähdyistä maisemista.

Hiihdämme päivittäin 7-8 tuntia ja yöpyminen tapahtuu pääosin teltoissa. Lisäksi vietämme yhden yön itse tehdyissä lumimajoitteissa. Sään salliessa halukkaiden on mahdollista huiputtaa Halti-tunturi (1365m), jonka rinteellä sijaitsee Suomen korkein kohta (1324m).

Vaelluksen jälkeen siirrymme takaisin Kilpisjärvelle huoltamaan itsemme ja varusteemme sekä viettämään ikimuistoisen illan tulevia vaelluksia ja retkikuntia suunnitellen.

Pvm

07. - 13.03.2021
Expired!

Hinta

595,00€
Ilmoittaudu

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!