Grönlanti

Grönlanti Greenland retkikunta

Grönlanti

  • Kokemus: kahden viikon retkikunta
  • Fyysinen vaativuus: 5/5
  • Tekninen vaativuus: 4/5

Ankarat avotunturit -koulutusohjelman huipennuksena on joukko vaativia hiihtoretkikuntia eripuolille Arktista. Vaativien hiihtovaellusten kiistaton helmi ja maailmanlaajuisesti tunnustettu klassikko on hiihto yli Grönlannin mannerjäätikön.

Grönlanti ei paljon esittelyjä kaipaa: maailman toiseksi suurimmalla jäätiköllä riittää arktista jääerämaata, haastavia olosuhteita ja luonnonrauhaa. Loputon valkoinen horisontti ja tuhansina timantteina välkehtivä jäälakeus ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan mielettömän kaunista katseltavaa.

Huhti-toukokuussa olosuhteet jäätiköllä vastaavat Suomen Lappia helmi-maaliskuussa. Kovia yöpakkasia osuu todennäköisesti retkikunnan alkupuolelle ja kun matka kääntyy alas jäätikön laelta alkavat ilmat lämmetä ja lopuksi päästään todennäköisesti hiihtämään keväisissä tunnelmissa. Ajoittaiset kovat myrskytuulet ovat todennäköisiä, mutta niin ovat myös kauniit aurinkoiset päivät.

Retkikunnan jäsenten tulee olla kokeneita talvivaeltajia. Käytännössä tämä tarkoittaa kokemusta noin kaksiviikkoisesta tai pidemmästä tukemattomasta hiihtoretkikunnasta. Osallistujilta edellytetään myös erittäin hyvää fyysistä kuntoa ja vaativalle arktiselle hiihtovaellukselle sopivia varusteita. Tarvittavia varusteita on mahdollista myös vuokrata rajatusti sekä hankkia keskitetysti ennen vaellusta. Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen.

Hinta-arvio sisältää: opastuksen, pakollinen etsintä- ja pelastusvakuutuksen ja vaelluksella tarvittavat retkikunnan yhteiset erikoisvarusteet. Ankarat avotunturit tarjoaa opastuksen ja siihen liittyvät toimet. Muita kuluja syntyy osallistujille omista vakuutuksista, mahdollisista varustehankinnoista sekä matka- ja majoituskuluista. Matka- ja majoitusvaraukset onnistuvat helposti ja autamme mielellämme näiden varaamisessa.

Retkikunnissa noudatetaan Ankarat avotunturit kurssi- ja matkaehtoja.

Retkikunnan tavoitteena on hiihtää jäätikön yli lännestä itään, Kangerlussuaqin lentokentältä pieneen ja syrjäiseen Isortoqin metsästäjäkylään. Matkan välietappeina toimivat 1980-luvulla hylätty amerikkalainen tutka-asema, joka hiljalleen uppoaa jään syleilyyn ja reitin korkein kohta (noin 2500m), jota ei hiihtäessä juuri huomaa, mutta siitä alkaa matkantekoa jouduttava loiva alamäki rannikolle.

Hiihtomatkaa kertyy hieman alle 600 kilometriä ja siihen varataan aikaa noin neljä viikkoa. Lisäksi yksi viikko kuluu matkoihin. Tyypillisenä päivänä hiihdetään 9-10 tuntia ja yöt vietetään teltoissa.

Retkikunnan suunnittelu aloitetaan infotilaisuudella hyvissä ajoin etukäteen.

Ilmoittaudu suoraan sähköpostilla korpijaakko@avotunturit.fi

Pvm

21.04.2022 - 26.05.2022
Expired!

Hinta

8.290,00€

Matkanjohtaja

Korpi-Jaakko
Email
korpijaakko@avotunturit.fi

COVID19 -info

Koska koronatautia ei saada todennäköisesti kuriin tulevaan talveen mennessä, saattaa voimassa olla erilaisia matkustusrajoituksia. Olemme suunnitelleet ulkomaille suuntautuvat matkamme siten, että reissun kohdetta voidaan rajoitusten niin vaatiessa vaihtaa Suomi-Ruotsi-Norja-akselilla. Perusajatus on se, että sovittuna aikana on aina tarjolla sovitun mittainen hiihtovaellus rajoituksista riippumatta. Asiakas saa toki valita, osallistuuko vaihtoehtoiselle vaellukselle, mutta me teemme parhaamme järjestäkseemme reissun aina sovittuna ajankohtana!