Päivä 11
12.4.2015
Sijainti: N79,12146 E016,85166
Kuljettu matka: 0 – 9 km
Sää: -10C, aurinkoinen

Vapaapäivä alkoi varsin leppoisassa säässä pikkupakkasessa auringonpaisteen kera, Jaakko näyttää tilanneen säät varsin luotettavalta toimittajalta.

Seurueemme jakaantui taas eri osastoihin viettämään ansaittua lepopäivää, itse lähdin mukaan köysistöön huiputtamaan viereistä Irvinefjellettiä yhdessä Erikin, Ilkan, Satun ja Antin kanssa.

Ensimmäisenä kiipeämämme seinämän jälkeen saavuimme aurinkoiselle tasangolle vuorten väliin, Erik tuumi että koskahan täällä on viimeksi kävellyt ihminen, hyvä kysymys, ei ehkä ihan lähiaikoina.

Matka jatkui toista seinämää ylös kohti huippua ja puolentoista tunnin kuluttua pääsimme viimein huippuharjanteelle, näkymät olivat loistavat kauniissa ja kirkkaassa säässä.

Lepotauon ja pikkupurtavan jälkeen lähdimme laskeutumaan vastakkaista rinnettä kohti telttakyläämme ja reilun tunnin tarpomisen jälkeen saavuimme perille.

Huiputtamisen aikana kyläämme oli syntynyt arktinen ulkoilmaravintola, jossa musiiki soi ja näytti muutenkin olevan varsin letkeä meno, tosin ravintolan viinahylly ammotti tyhjyyttään, ilmeisesti asiakkaat olivat olleet kohtalaisen janoisia.

Erityiskiitokset köysistömme leadereille Erikille ja Ilkalle.

Summary: Another rest day followed the climbing of Perriertoppen. Some of us decided to relax in the camp, and some opted for a mountain traverse as suggested by Erik. The mountaineers had two snow walls to climb, and in between a walk through an ice plateau, most likely very rarely visited – incredible!

– Teppo

Ps. Loppuun vielä ulkoilmaravintolan suosituin (ainut) drinksu, jännittävällä tavalla jäätikköhiihdon ja leppeät reggae-tunnelmat yhdistävä, ”Hirvi goes Havaiji”:

– 0,5 banaani, 0,25tlk persikkaa, 0,25tlk mangoa ja aavistus goji-marjaa (kuivattuna smoothie-jauheena)
– 2 vapaavalintaista vitamiiniporetablettia
– vettä
– 2dl hirvilimua
– liotetaan smoothie-jauhe veteen, lisätään jekku ja ravistetaan absidin montun pohjasta paljastuneesta jäätikköjäästä valmistetun murskan kera
– liuotetaan poretabletit veteen
– jaetaan 50:50 suhteessa jäätikköjäämurskalla täytettyihin mukeihin
– sekoitetaan hakun terällä
– nautitaan hyvässä seurassa, ulkona auringossa katsellen vuoria ja kuunnellen letkeää musiikkia

Retkueella kaikesta päätellen rento ja hyvä meno, huomenna suksille.

Nina: Sää on totaalisesti pehmittänyt suuren Johtajan pään: pientä mustaa kirjaa ei ole näkynyt ja hienoakin hienompi bluetooth-näppis on käytössä. Tosin yhteydessä on viive, joten kirjoitushäröjä ilmenee. Saat, Heini, seuraavassa reissussa käyttää sitä. 🙂 Mepelle tiedoksi, että nyt on öisin jo sen verran valoisaa, ettei tähtiä oikein näy. Alkureissusta vielä pääsi bongailemaan. Viikon päästä juhlitaan yötöntä yötä.

2 kommenttia

  1. Tervehdys täältä Noran kotijoukoilta! Vaikka ollaan hissukseen, seuraamme täällä tiiviisti matkanne edistymistä ja nautitaan blogikirjoituksistanne. Tällä korkeudella jäät jo sulavat vauhdilla Unnukan sopukoista (Kuopion alapuolinen vesistö).

    Hyvää ja iloista matkantekoa niin Noralle kuin koko porukalle!

    Terv. Sanna ja Markku + muu perheväki

  2. Moro!

    Hyvältä setiltä on vaikuttanut tähän mennessä. Noh ens vuonna toivottavasti itsekkin ko. maisemia katselemassa. Ja onnittelut molempien huippujen huiputuksesta. Perrriertoppen on vielä allekirjoittaneelta jäänyt käytmättä. Enkä sit ensvuonna…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *