Lapin halki, hiihtovaellus, Kaldoaivi itäraja
Lapin halki 2021 -vaellus ja Etappi 05 itärajalla. Kuva: Frida

9.4.2021
Päivä 7 (42)
Legit: 4,5
Matka: 11,6km
Sää: aurinkoista, kevyttä tuulta

Lapin halki, hiihtovaellus, Näätämö
Tähän loppui ahkion vetäminen. Kuva: Ossi Kaltti

Tänään lipsuteltiin viimeiset aurinkoiset kilometrit ylä- ja alamäkeä kohti itäpistettä ja sieltä Näätämöön. Lapin halki hiihtely on virallisesti maalissa! Kiitos kaikille mukana olleille, nojatuolimatkailijoille ja tsemppaajille!

Anna: Kelpo vaihtoehto Huippikselle. Upeita maisemia, mainiot järjestelyt, uusia oppeja, lomafiilistä ja hauskoja kanssahiihtäjiä. Kiitos!

Merike: Hienoa oli saada hiihtää kaksi niin erilaista etappia – ensimmäinen ja viimeinen. Hikistä umpihankea, komeita tuntureiden kupeita, tiheitä koivikoita, välillä haastavia alamäkiä, loimottavia revontulia ja ennen kaikkea upeita kanssahiihtäjiä! Kiitos kaikille!

Minna: Yhden viikon matkalle kyllä todellakin kannatti lähteä! Oli niin erilaisia päiviä säiden suhteen, mikä oli toivelistallakin. Lumisadetta, tuulta, räntää, pilvistä ja aurinkoista säätä. Sain kokea upean viikon aivan mahtavien ihmisten kanssa täällä! Kiitos kaikille tästä viikosta! Ollaan naurettu niin paljon että….varmasti nähdään taas!

Kossu: Nälkä porsaan kotiin ajaa, vaikka eväitä jäi pariksi päiväksi.

Annukka: Siistit kolme viikkoa, joihin mahtui sekä hurjan paljon että upean vähän. Simppeliä elämää, ulkoilmaa, liikettä, MAGEITA maisemia, kaikenlaisia kelejä, paljon oppia etenkin plussakelin hiihtohommista, upeat kokeneet oppaat ja tietysti huikean upeita tyyppejä, joiden kanssa on ollut ihanaa jakaa tämä kaikki. Piiiitkiä yöunia, aivottomia ajatuksia, puhelinhiljaisuutta ja mediataukoa. Tosi tervetullutta. Huikea seikkailu. 

Frida: Aivan huikea yhden viikon hiihtoseikkailu takana! Etelä-Suomessa oli hiihtokelit jo ohi, joten se, että vielä pystyi hiihtämään pääsiäisen aikohin, oli helposti sanottu unelma! Viikossa on ehtinyt hiihtää kaikenlaisessa kelissä ja lumessa, ja jopa vedessä! Matkan kruunasi kuitenkin tämän päivän aurinkoinen huippuhiihtokeli! 

Nina: Superviikko tunturissa! Draaman kaari jatkui loppuun saakka: kantaako vai ei, sataako vai paistaako, riittäkö lumi. Lopputulos priimaa, priimassa porukassa. Tähän on hyvä päättää hiihtovaelluskausi ja spesiaaliprojekti. Thomakselle isot taputukset koko setin hiihtämisestä! 

Thomas: Viimeinen etappi maaliin ja samalla Lapin halki projekti hiihdetty läpi. Oli oikein mukavaa hiihtää kantavalla hangella aurinkoisessa kelissä. Hyvä pehmee paluu arkeen. Nyt vatsa täynnä, rauhallinen olo ja kohta pääse kunnon petiin nukkuu ennen matka etelään missä kuullemma odottaa kevät.

Retkikunnan menneet leiripaikat löydät täältä.

Lapin halki, hiihtovaellus, kartta, reitti
Lapin halki 2021 -vaelluksen karkea reitti eli leiripaikat ja pari muuta pistettä.

Toim.huom.

Etappi 05:n aikana matkamittariin kertyi 120,3km ahkiot perässä ja päiväretki päälle. Ihan kelpo huikonen sekin! Reissuun kokonaisuudessaan palataan vielä huhtikuun aikana.

Myös ”support office” onnittelee ja kiittää kaikkia Lapin halki -vaellukselle osallistuneita, merkki on ansaittu. Iso kiitos Ossi Kaltille ja Extreme Huskieseille pohjoisen logistiikan hoitamisesta – ilman teitä tämä ei olisi onnistunut! Kiitän myös kaikkia kommentoijia, lukijoita ja tukijoita. Ja ennen kaikkea kumarran syvään (sen minkä selkä taipuu) Thomakselle erittäin onnistuneesta kuuden viikon hiihtorupeamasta!

– Korpi-Jaakko

2 kommenttia

  1. Mahtava reissu teillä, ei niinkään pulkassa, vaan enemmänkin ahkiossa 😄 Kovia hiihtäjiä ja eräkävijöitä olette kaikki. Erityinen hatunnosto tuolle AA-porukalle (😁), joka painoi umpihankea – ja väliin onneksi myös hankikantoa – kolme viikkoa 💪 Ja Thomas jopa viisi!

    Leppoisaa palautumista ja mukavia muisteloita, kenties sitten seuraavaa reissua suunnitellen 😊 Tällainen nojatuoliretkeily sopii minulle mainiosti, kiitos mukavista blogipäivityksistä 👍

  2. Onnea kaikille matkasta ja kiitos blogiteksteistä, niitä oli todella kiva lukea! Varmasti oli huikea reissu ja jää ihanat muistot 🥰! Kuten Annalle sanoin, harmi kun loppui, tätä oli niin kiva kotoa seurata 👍😊.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *