Päivä 15
16.4.2015
Sijainti: N78,65636 E016,40746
Kuljettu matka: hiihtoa 20km lisäksi kaupungilla kävelyä
Sää: 0 C

Tänään starttailimme hiihtoa Tarantellanin näköpiiristä. Yöllä tuuli jonkin verran ja telttojen väliin oli kertynyt komea lumidyyni. Alamäen jälkeen pujottelimme moreenien välistä vuonolle ja siitä suoraa baanaa kohti Pyramidenia.

5 legin jälkeen sukset karahtivat Pyramidenin, hylätyn kaivoskylän, keskustaan. Tadaa! Jälleen yksi tavoite hanskassa. Parkkeerasimme ahkiot eteen tulleelle aukiolle ja jatkoimme eteenpäin ilman suksia. Odotetusti hotelli ja baari olivat auki. Sinne siis. Saimme kylän viimeiset oluset käsiimme (seuraava lasti tulossa lauantaina) ja naamat sisätilan lämmöstä hehkuen niitä nautiskelimme.

Kylässä asustaa tällä hetkellä 6 venäläistä, joista kolme tapasimme. Yksi näistä toimi aleella oppaana ja hän kierrätti meitä rakennuksissa ja kertoi historiasta. Nyt on nähty mm. pohjoisin flyygeli (aika heikossa hapessa) sekä Lenin. Kierroksen jälkeen nautiskelimme vielä ravintolassa borskeittoa ja pehmeää vaaleaa leipää. Mums! Vain voi puuttui, mutta sitä on onneksi telttakeittiössä senkin edestä.:)

Koska Pyramidenin alueella ei saa leireillä, olemme tällä hetkellä vuonon jäällä heti kylän ulkopuolella. Karhuväijyt siis pyörii ensi yönä. Nalle on nähty tällä alueella viimeeksi eilen. Omakohtaisia havaintoja ei ole kuin NAALISTA!!!!!! 🙂 Naali kävi moikkaamassa meitä leirin liepeillä.

Suksi on siis luistanut kuin rasvattu. Meno jatkuu huomenna. Retkueella kaikki hyvin ja kivaa on.

ps. Tänään vietettiin myös Jaakon synttäreitä. Onnea!

– Nina

1 kommentti

  1. Siellähän on aivan juhlatunnelma – kuvasta ja tekstistä päätellen. Onnenhalauksia omalle ”Korpijaakollemme” äidiltä ja isältä. Jatketaan juhlia kotikonnuilla. Terkkuja koko porukalle – oluenne olette ansainneet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.