Kevään 2017 Huippuvuorten retkikunta on suksilla 31.3.-18.4. Tämän viestin ilmestyessä bittiavaruuteen etujoukko on jo saapunut Huippuvuorille ja jälkijoukkokin on jo matkalla.

Tässä lyhyet esittelyt kuvien kanssa kaikista retkikunnan jäsenistä.  Ennen reissua retkikunta on viettänyt aikaa yhdessä Päijänteen Kansallispuistossa harjoitusvaelluksella sekä Lopen ampuradalla jääkarhujen kohtaamisen varalta.

Jaakko “Korpi-Jaakko” Heikka

”Retkikunnan johtajana toimii kokenut ja pohjoisen lukemattomia erämaita kolunnut Korpi-Jaakko. Liikkuminen luonnossa onnistuu häneltä niin suksilla, packraftilla kuin perinteisesti kävellenkin. Huippuvuorille Jaakko suuntaa jo viidettä kertaa.”

Nina Teirasvuo

”Retkikunnan toinen opas, eräoppaaksi parhaillaan opiskeleva Nina, on hiihtänyt muun muassa Grönlannin halki vuonna 2014 ja Huippuvuorilla 2015. Nina on tänä keväänä viettänyt muun muassa kolme viikonloppua putkeen Päijänteen Kansallispuistossa kouluttamassa tulevia arktisia seikkailijoita.”

Otso Liesmäki

”Olen Selkämeren rannikon kasvatti ja innokas merimeloja. Hurahdus talviretkeilyyn tuli 2009 eräopaskoulutuksen yhteydessä. Huippuvuorten retki on jo pitkään ollut haaveissa ja viime talven kahden viikon Sarekin reissun jälkeen päätös lähdöstä vahvistui. Melonnan ja retkeilyn lisäksi harrastan mieskuorolaulua ja saarimökkeilyä.”

Kari Ennola

“Kari aloitti retkeilyn partiossa alle kymmenvuotisena. Sittemmin luonnossa liikkumisesta on tullut Karille elämäntapa ja osin myös työ. Maastoöitä hänelle on kertynyt muutamia tuhansia. Vaeltamisen lisäksi hän on aktiivinen meloja ja harrastaa kiipeilyä. Kari ei ole ensi kertaa näissä maisemissa, edellisen kerran saarella hän kävi 25 vuotta sitten heinä – elokuussa.”

Ville Aalto

“Ville on innokas retkeilijä ja alunperin kotoisin Joensuusta. Talviretkeilyn Ville aloitti muutama vuosi sitten ja innostui tänä keväänä lähtemään Huippuvuorille. Hiihdon ja pyöräilyn lisäksi hänen harrastuksiinsa kuuluu muun muassa ilmakitaran soitto. Kuvassa tyylinäyte viime keväältä Abiskosta.”

Silja Kervinen

“Silja on liikkunut luonnossa 7-vuotiaasta sudenpennusta asti. Ensimmäisen pitkän talvivaelluksensa hän teki 2013, kaksi viikkoa hiihtäen tuvalta tuvalle UKK-kansallispuistossa. Parin viikon vaellukset ovat jatkuneet talvesta talveen, tuvat ovat vain vaihtuneet telttailuun. Vaeltamisen lisäksi Silja kiipeilee ja on tyytyväisimmillään liikkuessaan tuntureiden lisäksi kallioilla, jäätiköillä ja lumihuippuisilla vuorilla.”

Susanna “Suski” Oksanen

“Suski aloitti retkeilyn pienenä sudenpentuna partiossa.  Ensimmäiset Lapin vaellukset suuntautuivat 2000-luvun puolivälissä Haltille ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Lapin taika sai nuoren naisen innostumaan talviretkeilystä ja vähitellen unelma arktisesta vaelluksesta alkoi kehittyä. Huippuvuorilla Suski toimii retkikunnan virallisena valokuvaajana. Lisää: www.suski.pictures.fi”

Retkikunnan edesottamuksia voit seurata päivittäin täältä blogista ja matkan etenemistä voi seurata myös kartalla. Tervetuloa mukaan matkalle!

– Huippuvuoret 2017 -retkikunta

Yksi kommentti

  1. Mahtavaa reissua koko porukalle!!!
    Mukava seurata kotisohvalla teidän matkaa, eikä tule niin kova hikikään, kuin siellä täydellä ahkiolla, ylämäessä, upottavassa lumessa, vastatuulessa, whiteoutissa, sukseen tarttuvassa lumessa, kovassa pakkasessa ja muutenkin mukavassa hiihtokelissä karhu kintereillä… ? ?

    – Tero ”Tuborg”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *