Päivä 19
20.4.2015
Sijainti: N78,18813 E016,76256
Kuljettu matka: 20 km
Sää: oli plussalla, nyt on pakkasella ja aurinko paistaa

……………………………………………………………………………………….……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Tänäänkin hiihdettiin.

Karhuväijyisen yön jälkeen jatkoimme kelkkauraa kohti Longyearbyeniä. Osalle tamppaaminen huonossa näkyvyydessä oli myrkkyä ja joillekin herkkua. Ajatukset pomppivat sinne ja tänne, välillä päähän jäi pyörimään jokin biisi, joskus legi meni lähes tyhjällä mielellä. Meditatiivista ja miellyttävää.

Olimme 5,5legin jälkeen leiripaikalla. Ajatuksissa siinsi keittimen lämmössä kirjan lukeminen, mutta suunitelmiin tuli piakkoin muutos. Oli leiriolympialaisten aika, johon n. puolet retkueesta otti osaa. Lajeina oli bensakanisterifutis sekä köydenveto. Turpaan tuli, mutta hauskaa oli. 🙂 Bensakanisterifutis oli ehdoton hitti ja tasaisen hiihtoputken jälkeen sinkoilu kanisterin perässä aiheutti kaikilla epäilyksiä lähestyvästä kuolemasta. Keuhkot vetelivät viimeisiään ja sydän ihmetteli, että mitä tapahtuu. Ei kuitenkaan mies/naistappioita. 🙂

Ollaan jo varsin lähellä maalikylää, mutta huomenna vielä nautiskellaan yksinkertaisesta elämästä. Retkueella kevyet pulkat ja kaikki hyvin.

– Nina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *