Takaisin Huippuvuorille…

Viime talven kohokohta oli minulle – ja todennäköisesti myös kymmenelle muulle Arktisen luonnon ja seikkailun ystävälle – kolmiviikkoinen hiihtovaellus Huippuvuorilla huhtikuussa. Säiden haltijat ja arktinen luonto suosivat. Maisemat olivat komeita, sää oli pääasiassa hyvä, varsinkin silloin kun sen pitikin olla ja saimme nähdä edustavan otoksen saaren eläimistöstä: poroja, naaleja, hylkeitä ja runsaasti lintuja sekä sokerina pohjalla jääkarhuperheen ja mursun!

Menneitä retkiä on aina mukava muistella ja Huippuvuoret 2015 -retkikuntaa muistellaan Suomen Arktisen Klubin kokouksessa Pietarsaaressa Nanoq-museolla 14.11. Mutta Huippuvuorille voi palata myös virtuaalisesti:

– Marko Takanen otti matkalla runsaasti upeita valokuvia, jotka löytyvät täältä. Kannattaa varata vaikka kahvikuppi ja hieman enemmän aikaan ja uppoutua arktiseen ihmemaahan ajan kanssa.
– Allekirjoittanut otti reissusta myös valokuvia ja niitä voi katsella täällä.
– Lisäksi opasharjoittelijamme Thomas on tehnyt matkasta lyhyen videokoosteen. Pidempikin video on tulossa aikanaan, mutta odotellessa voit katsoa lyhemmän koosteen alta:

…ja Huippuvuorille

Ja vaikka Huippuvuoret 2015 -retkikunta on ohi, eivät Huippuvuoret karkaa minnekään ja me suuntaamme suksemme sinne jälleen ensi keväänä!

Huippuvuoret 2016 -retkikunta aloitetaan 1.11.2015 retkikuntainfolla Lopella ja Huippuvuorten terävillä huipuilla ja kylmillä rannoilla hiihdellään maalis-huhtikuussa 2016. Lähtijöitä on nyt yhteensä yhdeksän, joten mukaan mahtuisi vielä hyvin muutama seikkailuja pelkäämätön hiihtovaeltaja. Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä Korpi-Jaakkoon (korpijaakko@avotunturit.fi)! Mukaan pääsee vielä retkikuntainfon jälkeenkin.

Ja ne jotka eivät tällä kertaa pääse mukaan, voivat tuttuun tapaan seurata retkikunnan valmisteluja ja matkaa täältä Avotunturit-blogista!

– Korpi-Jaakko

Muokattu 31.10.: Päivitetty Marko Takasen kuviin johtava linkki. Nyt näkyy kaikki kuvat alusta alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *