Virallinen ensilumi on satanut eilen muutamissa paikoissa eli talvi tekee tuloaan. Hiihtokelejä odotellessa kannattaa osallistua Tampereella lauantaina 22.10. järjestettävään Tunturiturvallisuus-seminaariin, viralliselta nimeltään ”Turvallisesti tunturissa, eksymättä erämaissa” -seminaari.

Myrsky tuntureilla ei ole leikin paikka. (Sarek 2012, kuva: Korpi-Jaakko)
Myrsky tuntureilla ei ole leikin paikka. (Sarek 2012, kuva: Korpi-Jaakko)

Kyseessä on kaikille avoin ja ilmainen retkeilyturvallisuutta käsittelevä seminaari, jonka pääpuuhamiehenä toimii Pete Mäkelä (aka Reissu-Pete) ja tapahtumaa järjestämässä on Tunturikerho Kolbma, Tunturilatu ry, Työväenopisto Sampola, Suomen Arktinen Klubi ry, Suomen Latu ry, Partioaitta, Hätäkeskuslaitos ja tietysti myös Ankarat avotunturit. Lavalla äänessä ovat mm. Vaiska, Korpi-Jaakko ja Heikki Karinen aiheinaan mm. turvallisuusvarusteet ja -välineet, hyvät ja turvalliset toimintatavat ja rutiinit sekä eksymis- ja ongelmatilanteiden psykologia.

Tapahtumapaikkana toimii Sampolan Työväenopisto (Sammonkatu 2, Tampere) ja ovet ovat avoinna klo 11:00-16:30. Varsinainen seminaariosuus on klo 12:00-16:00 (tauko klo 14:00-14:30). Olemme paikalla koko päivän sekä omalla ständillämme että asiantuntijoina seminaarissa.

p3110006_900
Hätämajoittuminen huonossakin kelissä on tärkeä turvallisuustaito. (Sarek 2012, kuva: Korpi-Jaakko)

Ständillä on tarjolla Ankarat avotunturit -kirjaa alehintaan 30 euroa. Vaikka kirja löytyisi jo omasta hyllystä, niin se on myös hyvä lahja niin isänpäivänä kuin jouluna. Voit ostaa kirjan ennakkoon verkkokaupasta ja noutaa sen paikan päältä tai ostaa sen suoraan paikan päältä käteisellä (ja vain käteisellä). Tarkemmat tiedot tilaamisesta Facebook-sivullamme. Kirjan lisäksi ständiltämme saa tietoa ensi talven kursseista, vaelluksista ja retkikunnista sekä tietysti rupattelemme mielellämme kaikesta muustakin.

kaukomatkaikija-kirjan-kansilehdet_900

Päivitys! Ständillämme on myynnissä myös Suomen retkikuntalääkärien ehdottoman ykkösen Heikki Karisen Kaukomatkailijan lääkintähuolto ja ensiapu -teosta hintaan 10 eur kappale (normaalisti 15 eur). Tämän huippudiilin voi hyödyntää vain paikan päällä ja vain käteisellä.

Jäihin putoamisestakin selviää kun varustus ja toimintatavat ovat kunnossa. (Sarek 2016, kuva: Korpi-Jaakko)
Jäihin putoaminen on riski myös tuntureilla. (Sarek 2016, kuva: Korpi-Jaakko)

Suosittelemme lämpimästi saapumaan paikalle, mutta mikäli se on mahdotonta, voi tapahtumaa seurata livenä netistä (linkki tulee Tunturiladun kotisivuille) ja myöhemmin tallenteena.

Terveisin,
Avotunturit-tiimi

Päivitetty 19.10.2016 Kaukomatkailijan lääkintähuolto ja ensiapu -kirjan osalta.

 

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *