27.4.2016 / Päivä 4
23,1 km / 49,9 km yhteensä (noin 600 kilometristä)
8,5 legiä (a 50min)
korkeus: 1190m
sää: +3…+7°C, tuuli 7-8m/s kaakosta (aamupäivällä hieman vähemmän), aurinkoista
sijainti: N 67,0172 E 048,9799

Vuorovedolla jäätikön poikki

Kapealla brassilla mäkeä ylös pillu märkänä koko päivän. Tähän on miehinen arktinen vaellus tullut niistä ajoista kun ensimmäinen suomalainen retkikunta täällä 50 vuotta sitten nähtiin. Miehistöstä kaksi kuukautisissa ja joku saatanan mummo hiihtää perässä. Koko päivä yritetty karistaa sitä kannoilta, mutta siellä se vielä roikkuu.

Ensi vuonna on suunnitteilla vain naisista koostuva retkikunta. Me ollaan tässä kolmen kimpassa telttakunnassa mietitty, että ihan mukavaa se on näinkin. Ensi kerralla voisi pyytää lisää miehiä mukaan.

Ollaan testailtu eri muovi- ja kumivälineiden käytettävyyttä arktisissa oloissa. Expedin muovisukka hiostaa ihan helvetisti. Rabin on parempi, mutta siinä on kiristävä kuminauha varressa, voi tulla priapismi varpaseen.

Kuvassa: Mummo ja muut menossa sitä mäkeä ylös.

Retkikunnalla kaikki hyvin.

– Mummo liukkailla jäillä

(Toimittajan sivuhuomautuksina mainittakoot, että:

1) Pinnanmuodot alkavat tasoittua ja teltoillekin löytyi paikka, jossa on jo melkein 40cm lunta jään päällä!
2) Miinuksena menetimme tänään yhteyden sulamisvesilammikoihin, joten joudumme uudelleen opettelemaan lumen sulattamista. Teltassa tarkenee kun keitin huutaa! Onneksi Etapower-kattilat nappaavat ison osan lämmöstä. Muuten sitä paahtuisi.
3) Näimme tänään ”päivää meitä ennen lähteneet” norjalaiset. Hiihtivät sadan metrin päästä ohitse kun olimme leiriytymässä ja laittoivat leirin muutaman sadan metrin päähän. Eivät taida olla juttutuulella? Heillä on vielä 2 2 päivää aikaa ehtiä vastarannalle, meillä 26. Jatkamme auringosta nauttimista.
4) Melkein nähtiin episodi kuinka hukata vessapaperirulla 30 sekunnissa.)

2 kommenttia

  1. Aamu alkaa täällä teidän kuulumisianne tutkaillen. Teillä tuntuu olevan hyvä meininki ylämäkiosuuksilla. Etenemiskartalla kumma koukkaus takaisin päin, kävikö Tero kaljalla? Hyvää vappua sinne!

  2. Verlegenhukenin retkikunta liitty nojatuolimatkalle Grönlannin poikki.

    Aikoinaan kun pääsi liikkeelle jo maaliskuun lopussa niin pakkasta oli vain -44 astetta parhaimmillaan.

    Tsemppiä ja Rock’n Roll.

    Kossu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *