20.4.2019 / Päivä 15
26,3 km
8 legiä
korkeus: 100 m
sää: aamulla -6C, puolipilvinen, heikko pohjoistuuli; päivällä just ja just pakkasta, pilvistä ja tyyni; illalla pikkupakkanen, heikko lumisade, kohtalainen pohjoistuuli
sijainti: N 78,86749° E 016,42802°

Kyllä kelpaa

Nyt kyllä kelpaa!!! Teltta lämmin, varusteet kuivumassa, lunta sulatellaan mahat täynnä Puruveden savumuikkuja ja voilla höystettyä pottumuusia. Jälkkärikin aikanaan tässä pitäisi jaksaa syödä.

Viime yön jääkarhuväijyn merkittävät tapahtumat jäivät tuiskun loppumiseen puoli kolmelta ja Keijoa soidinpuuhiin kujertaneen kiirunan visiittiin. Pitkän päivän hiihdimme Austjordenin vuonon jäätä kohti Mittag-Lefflerbreenin jäätikköä. Legitaukoa pitäessämme sopuisassa yhteisymmärryksessä lähistöllä köllöttelevän hylkeen kanssa, rauhamme rikkoi pärisevä moottorikelkkakaravaani pitkästä ai kaa. Varma muistutus, ettemme ole enää niin yksin täällä. Ihmisasutus hiljalleen lähenemässä… Vaikka jäljellä on vielä useita päiviä hiihtoa ja upeita maisemia niin pieni haikeus reissun päättymisestä on päässyt livahtamaan mieleen.

Nyt kuitenkin nautitaan tästä etuoikeudesta olla täällä! Kaikki teltat pienten haasteiden jälkeen saatu pystytettyä niukkalumiselle jäätikölle, karhulangat on viritetty ja jälkkäri valmistunut.

Kuvassa: Retkikuntaa Mittag-Lefflerbreenin edustalla. (kuva: Korpi-Jaakko)

– Merike

4 kommenttia

  1. Kyllä kelpaa kotipuolessakin. Vatsa täynnä pääsiäismunia ja ensi viikon helteitä odotellessa! Hyvää pääsiäissunnuntaita koko retkikunnalle!

  2. Todella mielenkiintoista lukea teidän matkasta Huippiksilla! Paikalliset siellä päristelee pääsiäisen vietossaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *