7.5.17 / Päivä 1
6,1 km (+ 553 nousumetriä)
4 legiä (+ 1,5, tuntia kassijumppaa)
korkeus: 776 m
sää: Hyvä. Aurinkoista, auringossa +15C, heikkonpohjoistuuli
sijainti: N 64,5268 ° W 015,4009°

Kolme kääpää

Pum! Tänään se alkoi. Rentoutettuamme eilisiltana lihaksemme höyryävissä kuumissa lähteissä pääsimme tänään vihdoin hiihtämään. Aamu alkoi hyvin nukuttujen yöunien jälkeen erittäin mielenkiintoisella jeeppikuljetuksella jäätikön reunalle. Lastasimme tavaramme jeeppien katolle ja alkoi pomppiva matka kohti jäätikköä.

”Tie” kulki kivenmurikoiden keskellä pujotellen ja vuolaasti virtaavien jokien läpi. 15 kilometrin matkaan upposikin melkein 2 tuntia. Jeepit jättivät meidät jäätikön reunamoreenille ja edessä oli vielä jyrkkä ja kivinen alamäki ennen itse jäätikön saavuttamista. Hyvällä yhteistyöllä saimme kuitenkin siirrettyä reilun 500 kilon tavarakasamme jäätikölle.

Parin tunnin hikisen kantoprojektin ja lounastauon jälkeen hiihto oli vihdoin valmis alkamaan. Tai itse asiassa ei, koska kaksi ensimmäistä legiä ylös jäätikköä noustiin jääraudat jalassa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila nousi parhaimmillaan 15 asteeseen. Ylempänä oli jo niin paljon lunta, että vaihdoimme suksiin ja hiihdimme vielä pari legiä.

Leiri laitettiin pystyyn hienolle maisemapaikalle vuorten ympäröimään solaan. Maisema on niin hieno, että meinasi tulla itku! Nyt istuskelemme illallisella Noran tekemää mainiota soijapastaa nautiskellen. Meillä on yllätysruokaviikot luvassa, teemme nimittäin kukin vuorollamme yllätysillallisen jälkiruokineen muille. Näin kukin pääsee kokkaushommiin vain joka kolmas ilta ja yllätysmomentti säilyy ruokien suhteen!

Fiiliksiä:
Ensikertalaisella pidemmän matkan vaellushiihtäjä Minna: ”Iloinen ja onnellinen fiilis . Nautin maisemista ja loistavasta seurasta. Olen tosi onnellinen nyt.”

Pidempiä reissuja aiemmin tehnyt Nora: ”Tämä on nautinto. Kuin kotiin tulisi. Keho ja mieli tietää sekä tuntee, mihin on tultu ja mitä on luvassa!”

Erämaahiihtäjä Sanni: ”Kyllä kelepaa taas hiihtää, olihan tässä jo viikon tauko! Hieno ympäristö, hienoa seuraa!”

Päivän viestit:
Minna: Täällä on kaikki hyvin. Nautin. Kaikille rakkaille terveisiä!
Sanni: Olkaa kunnolla siellä!

Terveisin,
”Kolme kääpää”

Kuvassa: Jääraudat jalassa ylämäkeen! (Kuva: Korpi-Jaakko)

1 kommentti

  1. Mahtavaa seurata teidän retkeä näin hyvän blogin kautta ja kiva kuulla että retki on lähtenyt hyvin liikkeelle. Terkkuja Minnalle!

    Tomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *